Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kako je Milanović deložirao Titova generala, solunskog dobrovoljca i bana koji je Crkvi oduzeo nadzor nad školama

Mogu li unuci ustaša i partizana biti gluplji nego što jesu dok se jure po šumama i gorama, a zajednički neprijatelj im je kapital

Komentari 12

OO
onako_ovlaš
22:21 17.03.2020.

gerovac se neumoljivo kreće ka svojoj idelanoj univezalnosti,neostaljinizmu

VL
DU
Deleted user
08:22 18.03.2020.

Gero....Gero....uvlakaču.

VL
DU
Deleted user
09:49 18.03.2020.

Eh, kako bi bilo lijepo od ovakvih novinara kada bi recimo napisali tekst o novoj naslovnici "Novosti". Pa da čujemo od njega i sličnih tko i zašto se i s tim treba "pomiriti", kako kaže u ovom tekstu. A sada vjerovatno slijedi brisanje i penali.

VL
ŹI
ŹIVAC
07:04 18.03.2020.

Najlakše se lišiti prijeporne povijesti, vlastite, dakako, da zatvorimo oči! pred njom jer nam se nedovoljno sviđa Najbolje je da nismo imali povijest i da sve počinje od mene/nas! .Pogledajte Pariz i Napoleonovo posljednje odmorište gdje se slijeva rijeka turista. Što, Napoleon nije bio prijeporan vojskovođa? Ma hajte molim Vas! Ta potreba da sebe možemo prihvatiti samo kao neporočne, bezgrešne, lijepe, fine i pametne inače nas treba zbrisati s lica zemlje je negacija i istine i realiteta i čovjeka kao takvog! Dakle, niti se slažem s predsjednikom niti s Gerovcem! Dakako, niti s mnogim drugima koji bi htjeli da je povijest onakva kako je ja vidim i nikakva drugačija!

VL
BO
Božur
15:58 21.03.2020.

Gera, s obzirom na Vaš idealistički pristup komunizmu, kako komentirate da su komunisti, kao društvena kasta, kontinuirano na vlasti u (SR) HR od 1945., a kao što sami konstatirate, generirali su toliku društvenu nepravdu?

VL
NE
neboiznadzagreba2
22:34 17.03.2020.

Komunizam, kapitalizam, feudalizam, anarhizam i svi ostali -izmi, stanje su kolektivne (ne)svijesti i osobne hrabrosti.. Svijet je mjesto kakvim ga učinimo.

VL
ČR
črnamatizemla
14:26 18.03.2020.

...unuci ustaša s time da su im djedovi nepovratno zasrali situaciju koja se ničim ne može opravdati i da bi se zbog krvi duhova koje vuče njihova popudbina trebali odreći svega što su djedovi činili u narodno, pa time i u ime svoje nesretne unučadi. Unuci partizana mogu, doduše, smatrati da su im djedovi bili na pravoj strani, ali se isto tako moraju pomiriti s istinom poratnih osvetničkih iživljavanja i priznati ih kao neobranjivo mračne točke. Kada se pomire s tim činjenicama, unuci partizana i ustaša shvatit će, jadničci maloumni, da im je zajednički neprijatelj kapital. ----jemput sam ostavila vrlo, vrlo sličan komentar i dobila tonu minusa. Unuci ustaša i partizana sprijateljeni su s kapitalizmom odavno. Ljevica ne postoji, poražena je odavno, sukob je u transformaciji kapitalizma na novi level konzumerizma u kojem za primjer i ped.eri, da prostite, osjećaju neprirodnu potrebu za brakom, dok tradicionalisti ne prihvaćaju promjenu jer je po njima kapitalizam bil savršen u obliku koji je danas past perfect, a i njima se većinom, osim rijetkim osobenjacima, za prava nerođene djece, istanbulske konvencije i pe.de.re, s oproštenjem, živo j...f...fučka, riječ je o strahu od promjena. Ustaše i partizani u Beskonačnom danu naša su verzija svjetskih zbivanja, sukoba i dilema. Ah da, Zo Ki Mil anović je u transformaciji u Gandhija sa Stepincem poskidal sve. Nije trebal. Ne treba ni biti Gandhi. Nek najde neku mjeru između drčne osobnosti i vlastitih uvjerenja.

VL
Avatar PeppeS
PeppeS
22:11 17.03.2020.

Realno kada mi neko,ama bilo ko pokusa progurati pricu o jednakosti,o delima Partizana za i posle rata i izjednaciti sa Hrvatima ustasama moze mi prnut pod prozor. Kada se budu dokazali imenom i brojem zlocini Partizana iz obesti, mrznje, sovinizma,sadizma,nacizma,nacionalizma i uzivanja pa onda da stavim prst na oroz i pomislim da li su slicni,ili isti. Do tada izjednacavanje Partizana sa ustasa ,mrs svi nema izjednacavanja. Tu se krije istina da i cetnici to isto rade u Srbiji, i za njih isto vazi,samo neka zamene a subjekte.

VL
DU
Deleted user
23:45 17.03.2020.

Prvi put sam pročita nešto što je Gerovac napisao - a da se nisam iznervirao. Složit će se svi s konstatacijom da je era kapitalizma,inflacijskog novca ,rasnog i klasnog izrabljivanja,ekocida na svome kraju. Sama definicija kapitalizma u svojoj srži prožetaa je društvenom nepravdom.Kapitalizam definiramo kao sustav u kojem vlasnik sredstava rada PRISVAJA viškove rada svojih zaposlenika.Bolje bi bilo reći otima.On taj "višak" ne traži već uzme. Ono oko čega se spore danas hrvatska ljevica i desnica je koncept i okvir u kojem trebamo tražiti to svoje sretnije,pravednije i uređenije društvo. Gerovac se zalaže za kozmopolitizam,ideju proleterijata i klase,otvorene granice,prihvaćanje useljenika.. Suverenisti taj ideal pravednog društva žele ostvariti u okvirima nacionalne,samodostatne,pravedne i ekonomski neovisne Hrvatske. U svakom slučaju valja čitati ,makar i Marksa,Lenjina,Kardelja,Đilasa.. Ne treba bit zatvoren.Još gore je ne čitat ništa a mislit da sve znaš.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.