Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prije 50 godina
Povratak na članak

Kako je Jugoslavija pobijedila velike boginje: Ljude smo stavljali u karantenu, ali nismo smjeli reći zašto

Vlasti su uspostavile karantene u hotelima i kampovima i naredile masovno cijepljenje populacije. 'Vojska, policija i svi liječnici bili su uključeni' u potragu za zaraženima.

Komentari 10

Avatar markoii123
markoii123
08:44 04.05.2020.

Jugoslavija je tada pokazala da ima visoko obrazovane stručnjake i da je u fazi izgradnje funkcionalnog i efikasnog zdravstvenog sustava koji unatoč brojnim pogreškama od 90-ih funkcionira i danas.

VL
MA
marcel
09:08 04.05.2020.

je da jugoslavija je pobijedila velike boginje, imala svemirski program, industriju, samo niko ne zna zašto je onda propala kad je bila tako uspješna u svemu, i zašto smo čak i po j..i margarin morali u grac

VL
ZA
za87nik
09:12 04.05.2020.

Lipo napisano Ali netočno o cjepivu U to vrime velikih boginja hitno su cijepljene Samo osobe koje nisu I malo ožiljak cjepljenja iz djetinjstva ,a to znam jer su meme sa 17 god cijpili jet nisam imao ožilak i Umaloalo nisam završio pod zemlju,a još Jedno da nisu iz Cile zapadne Europe došli u pomoć po tvojim partizanima niti bi ti pisao niti bi Ja čitao

VL
SV
sveznam1
08:29 04.05.2020.

Hrv nemate sposonosti vodite crvrstom rukom drzavu..kad cesta upravlja necim imate i takve rezultate ...ljudska prava dobro treba razmotriti...jer dovede do kaosa a kaos do unistenja...kada je 72 nastala pandemija zatvoriliu su bolnicu i sve unutra i strogo kontrolirali a danas tko bi to napravio mup koji cine Ivica I Marica?

VL
Avatar klopotec
klopotec
09:12 04.05.2020.

Sveznam1, evo, sve si rekao sa "ljudska prava dobro treba razmotriti...jer dovede do kaosa a kaos do unistenja". Pa dajte vi kojih ima još podosta shvatite da je sa takvim načinom razmišljanja gotovo. Komunizam i socijalizam = fašizam, provjereno,dokazano i i ne dao bog se ponovilo.

VL
Avatar mrkyyy
mrkyyy
09:59 04.05.2020.

"Ekipa virusologa i epidemiologa s Instituta "Torlak" ugledala je pod mikroskopom virus variole vere 15. ožujka 1972, a već sutradan "Glas Amerike" je objavio je da će Jugoslavija čitav tjedan biti pod embargom. Građani Jugoslavije još nisu bili obaviješteni o epidemiji. Tek deset dana poslije na vidjelo je izišlo što se događa jer nekoliko liječnika i medicinskih sestara nije željelo zataškavati epidemiju"...

VL
Avatar BosnaArgentina
BosnaArgentina
10:02 04.05.2020.

Savršeno organizirani javni zdravstveni sustav...cijepljenje gramofonskim iglama koje su bile dvadesetak puta skuplje od medicinske igle, kojih opet nisu imali dovoljno. Majko mila!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.