Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postignut dogovor
Povratak na članak

Bitka oko Brexita: Kako je Irska pobijedila Veliku Britaniju

U središtu spora bilo je pravno jamstvo da će granica između Sjeverne Irske i Republike Irske ostati otvorena, tzv. backstop

Komentari 17

Avatar Retardo
Retardo
07:47 27.11.2018.

Evo, u Velikoj Britaniji sedam pakistanskih doktora htjelo ugrijati penise i slučajno silovalo 16-godišnjakinju, i tako 100 puta.

VL
TM
trade_mark
08:46 27.11.2018.

realno gledajući, englezi kao da nikad nisu ni bili pravi dio EU. nek samo odu. a čak ako i ne odu, treba ih izbaciti. uvijek su izigravali dive i bili posebni, a o količini dvoličnosti i nesnošljivosti prema ostalima u EU da ne govorim. kad odu, uvest vize.

VL
DU
Deleted user
07:42 27.11.2018.

na kraju se broje mrtvi, kaze stara poslovica. jer sada ispada da svo globalisti shvacaju da ako jos netko kidne iz eu, njihov san o dominaciji velikih nad malima, i potcinavanju cijelih naciji grupici birokrata u briselu nestaje kao daa ga nikada nije bilo.

VL
Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
08:10 27.11.2018.

Hahahaha Kako je Srbija pobjedila Kosovo hahahaha

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:07 27.11.2018.

znači, kroz sjevernu irsku će teći promet roba i usluga bez nekih ograničenja... to je ono za što su se englezi zalagali, i dobili. na prvu je kao irska pobjeda, ali britanac broji novce. da, irska je i dalje mala zatvorena zemlja, najveći partner joj su baš ti zli englezi. bajka o irskom uspjehu ipak će ostati samo bajkom. i dalje skoro 80.000 iraca odlazi svake godine iz irske, nakon brexita će ih još i više. irska politika dosegnula samo dno, pristala da se voda ne plaća, i još poneke ustupke dala, al svejedno se irska prazni, a kod nas figurira ko neki azijski tigar, sa velikim investicijskim zamahom. poljoprivreda im čini 20% bdp-a. industrija im se svodi na prepakiravanje elektronike iz kine, a usluge su im na bazi porezne oaze za google, microsoft.. kad se na razini unije izjednače porezi na dobit tvrtkama, sva trenutna prednost irske će nestati, i vratiti će se na zemlju krumpira i ovčje vune. jedno vrijeme možeš koristiti ove povlastice, al onda se opet vratiš. a kad u eu porez korporacije počnu plaćati prema mjestu nastanka prihoda, irska će potonuti. kakva pobjeda irske nad britancima?! mislite da se britanci oko ovog sekiraju? pa london je vredniji od cijele irske, u jednom danu se tamo okrene više novca nego u cijeloj irskoj u godini dana!

VL
KR
krakatau
08:04 27.11.2018.

Slavimo svi ovdje. U Irskoj sretno živim već osam godina i koliko Irska postaje sve otvorenija, bogatija i prosperitetnija toliko moja Hrvatska postaje zagušenija, siromašnija i zatvorenija. Strašno za gledati...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.