Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Kako je fizijatrica s Traume izvukla 9,4 milijuna kn od 31 pacijenta i prijatelja

naslovnica
02.01.2015.
u 00:14

Broj žrtava, koje je ova domišljata liječnica prevarila, bio je sve veći, a njihovo strpljenje sve manje.

“Iva, molim vas da se vidimo!”, “Obećali ste se javiti, a od vas ni traga ni glasa”, takve su otprilike poruke počele prije godinu dana zatrpavati broj fizijatrice iz zagrebačke Klinike za traumatologiju dr. Ive Popović (36).

Broj žrtava, koje je ova domišljata liječnica prevarila, bio je sve veći, a njihovo strpljenje sve manje. Krajem prošle godine stvari su konačno kulminirale i 19. prosinca dr. Popović završila je u Remetincu.

U istražnom zatvoru dočekala je i podizanje optužnice zbog prijevare 31 osobe, od kojih je od 23. studenog 2011. do studenog 2013. godine posudila ukupno više od 20 milijuna kuna. Općinsko državno odvjetništvo tereti je da je od toga vratila samo polovicu, dok je za sebe ilegalno pribavila ukupno 9,4 milijuna kuna.

Kako bi došla do novca, dr. Popović svojim je žrtvama govorila kako je od pokojnog vlasnika Dinersa Žarka Kraljevića naslijedila 12 milijuna eura, ali se s njegovom obitelji spori oko novca pa trenutačno ne može njime raspolagati.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Komentara 15

R0
R00kie
22:06 01.01.2015.

rade u bolnicama poreznih obveznika,placu joj daju porezni obveznici i jos krade :D uhljebiii

HY
Hygeia
22:41 01.01.2015.

Za to si je narod sam kriv podrzavaju korupcij u svim pogledima.Kakva je to praksa od nekoga novac posudivati,i ti koji posudivaju nisu bolji.Pa ako trebas novac ides u banku i tamo posudujes novac.To je sve balkanski odgoj.Ako idem ljecnikuniku sta ja imam njemu da dajem neki novac ako imam zdravstveno osiguranje,a on radi u drzavnoj prax/bolnici.

LE
LeonardS
21:36 01.01.2015.

Lako, tako što je radila a vjerojatno još radi ginekologinja koja je pobjegla iz Pule i sada radi u Rijeci, od bolesnih pacijenata a ne od prijatelja je posuđivala novce a zna se za bolest se sve daje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije