Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kako je Austrija očitala bukvicu Hrvatskoj zbog ustaškog derneka

U Bleiburgu se održava komemoracija u povodu 74. godišnjice bleiburške tragedije
Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
11.05.2022. u 18:32

Austrija je očitala lekciju Hrvatskoj i njenoj međunarodnoj reputaciji o tome što znači obračun s ekstremističkim i zločinačkim ideologijama, što znači funkcionalno pravosuđe i, uopće, pravna država

Ključne riječi

Komentara 54

DU
Deleted user
18:54 11.05.2022.

Ovakvi petokolonaši poput rašićka, nemaju ni malo srama, a kamoli pijeteta prema nevinim hrvatskim žrtvama koje su bez suđenja pobili partizanski banditi. Sramota.

LE
LenardHr
18:51 11.05.2022.

Draga gospodjo nama Hrvatima je na srcu Bleiburg i poratne (najcesce nevine) zrtve zlocinackog rezima onoga kojeg mnnogi jos stuju. Pricate o politickoj higijeni a ne spominjete nista manje zlocinacki komunisticki rezim kojeg je osudilo Vijjece Europe, a kod nas se jis bastini.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
19:47 11.05.2022.

Trebamo jednom zauvjek shvatiti da pripisivanje nacizma djelovima ili cijelim narodima sluzi samo za dehumanizaciju odnosno za slabljenje nekoga kontrahenta. To vidimo i sada od strane Rusa u Ukraini. Oni nacizam pripisuju Ukraincima da bi ih dehumanizirali i mogli ondada sa njima ciniti sto zele, najgore zlocine. I na kraju nastupati bas nacisticki dok se to pripisuje zrtvi. Drugi slucaj je da se na zapadu slicno izjasnjavaju za svakoga tko naprimjer u BiH ne pristaje na nj8hovo rjesenje dominacije jednog naroda nad drugima. Ako se Hrvati ne zele pokoriti i staviti glavu pod nogu vjecnih samodeklariranih zrtava onda su Hrvati ekstremni desnicari. A ekstremno desnicarstvo je po definiciji bas ono sto vecinski narod u federaciji sa Hrvatima radi. To vazi i u ovome slucaju u Austriji. Oni vjezbaju strogocu i lovce na ustase dok su daleko desnicarskiji od Hrvata. Ali uvjek se zaradjuju poeni kada se u javnosti glumi antifasistu i drugima pripisuje onu bas najgoru vrstu fasizma koja je eto za Austrijance nepoznata. Razlika je u stvari da oni to rade sofisticirano a mi naivno i seljacki bez osjecaja za takt i bez mudrosti. Sto je u mnogim slucajevima kod nas to obicaj. Mi bi glavom kroz zid za nasu neku pravdu makar nam izginulo pola naroda dok drugi to rade daleko inteligentnije kao Austrijanci u ovome slucaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije