Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriće: Kontraceptivna pilula "kriva" je za sve slabiji interes žena za macho muškarce

Kako je Ashton Kutcher pobijedio Seana Conneryja

kutcher
09.10.2009.
u 17:32

Znanstvenici su objavili da hormoni u oralnim kontraceptivima djetinjaste muškarce čine privlačnijim ženama, čime tumače zaokret u ukusu za muškarce od 50-ih do danas.

Pojavile su se šezdesetih godina prošlog stoljeća, u jeku seksualne revolucije, te su ženama omogućile kontrolu nad vlastitom plodnošću. No, kontraceptivna je pilula, pokazala je nova studija, utjecala i na ženski ukus u odabiru muškaraca.

Znanstvenici su objavili da hormoni u oralnim kontraceptivima potiskuju interes žena za muževne muškarce te su im djetinjasti tipovi atraktivniji. Premda ovakva promjena vrijedi za samo nekoliko dana tijekom mjeseca, ovo otkriće moglo bi biti jedno od najznačajnijih u posljednjih 40 godina, otkako se pilula pojavila. Ako je ova teorija točna, mogla bi barem djelomično objasniti zaokret u ukusima od macho muškaraca iz 50-ih i 60-ih, poput Kirka Douglasa i Seana Conneryja, do ljepuškastih seks-simbola iz 90-ih na čelu s Johnnyjem Deppom.

Psihološke nuspojave
Alexandra Alvergne sa Sveučilišta u Sheffieldu ide i korak dalje izjavljujući kako pilula određuje i način na koji žene odabiru partnere pa s obzirom na to utječe i na društvene promjene. - Kontraceptivna pilula ima mnogo prednosti, blagotvorna je za ženu, ali postoji i mogućnost psiholoških nuspojava koje se tek otkrivaju. Trebat će još nekoliko studija da budemo posve sigurno o kojim je točno nuspojavama riječ - rekla je dr. Alvergne. Još je otprije poznato da se ženski ukus o muškarcima mijenja ovisno o menstruacijskom ciklusu i plodnim danima, no dr. Alverge sada sugerira da pilula može utjecati čak i na žensku sposobnost zavođenja. Naime, kako im upotrebom pilula izostaje ovulacija, manje su privlačne muškarcima.

Raspucani producenti
U prilog tezama znanstvenika ide već i očita promjena u odnosu prema muškim filmskim zvijezdama - sve su traženiji “bejbifejs” glumci.

Zaista, na listi najbolje plaćenih hollywoodskih zvijezda danas su Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Will Smith i Jude Law - sve odreda ljepuškasti, nimalo grubijanski tipovi.

Kako sada cinično izgledaju tumačenja prema kojima, angažirajući ovaj tip muškaraca, poznati filmski producenti zapravo pucaju na mlađu populaciju, što se pokazalo potpuno pogrešno.

Istraživanja dr. Alvergne i njezina tima dokazuju upravo suprotno: da su ovakvim izborom ciljanu publiku pronašli, zapravo, u zrelijim ženama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije