Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako igrati Blackjack i pobijediti

Blackjack
Promo
17.03.2023.
u 12:20

Blackjack je jedna od najpopularnijih kartaških igara u kasinima diljem svijeta. Igra je vrlo jednostavna, ali pruža i dovoljno prostora za strategiju, što čini igru zanimljivom i dinamičnom. U ovom članku ćemo se usredotočiti na osnovna pravila igre i neke savjete koji će vam pomoći da pobijedite u blackjacku.

Kako igrati blackjack?

Cilj igre blackjack je jednostavan: imati ruku koja je bliža vrijednosti 21 od ruke krupijea, bez prekoračenja te vrijednosti. Svaki igrač dobiva početne dvije karte, koje su vidljive, a krupije također dobiva dvije karte, od kojih je jedna okrenuta prema gore, a druga prema dolje.

Karte od 2 do 10 vrijede onoliko koliko piše na njima, dok karte sa slikom (kralj, dama i dečko) vrijede 10 bodova. Asovi mogu vrijediti 1 ili 11 bodova, ovisno o potrebi igrača.

Igrači zatim moraju odlučiti hoće li uzeti dodatnu kartu (hit) ili ostati s trenutnim vrijednostima karata (stand). Moguće je tražiti i dodatne karte nakon što je igrač odlučio stati, ali ako prekorači vrijednost 21, automatski gubi.

Krupije nastavlja vući karte dok ne dostigne vrijednost od 17 bodova ili više. Ako krupije prekorači vrijednost 21, igrači koji nisu prekoračili automatski pobjeđuju. Ako krupije ne prekorači vrijednost 21, pobjeda je vaša ako je vrijednost vaše ruke veća od vrijednosti krupijeove ruke.

Kako pobijediti u blackjacku?

Postoji nekoliko strategija koje igrači mogu koristiti kako bi povećali svoje šanse za pobjedu u blackjacku. Ovdje su neki od najboljih savjeta za igranje blackjacka:

Osnovna strategija

Osnovna strategija u blackjacku je matematički najbolji način igranja svake ruke. To uključuje odluku o tome kada "uzeti kartu" (hit), kada "ostati" (stand), kada "podijeliti" (split), kada "duplirati" (double down) i kada "predati" (surrender). Osnovna strategija se temelji na matematičkim izračunima koji uzimaju u obzir vaše karte i kartu krupijea. Mnoga kasina nude tablice osnovne strategije koje možete koristiti kao referencu dok igrate.

Brojanje karata

Brojanje karata je tehnika koja se koristi za određivanje kada je vjerojatnost visokih karata u špilu veća, a kada je vjerojatnost niskih karata veća. Igrači koji koriste ovu tehniku mogu povećati svoje šanse za dobitak tako što će kada procjene da ima više karata vrijednosti 10 i asova povećati ulog, a kada procjene da ima manje takvih karata smanjiti ulog. Ova tehnika je vrlo složena i zahtjeva veliku pažnju i koncentraciju.

Strategija upravljanja novcem

Strategija upravljanja novcem je važna jer vam pomaže da ostanete u igri što je dulje moguće, bez obzira na to jeste li na dobitku ili gubitku. Jedna popularna strategija upravljanja novcem je Martin Gale sustav koji uključuje udvostručavanje vašeg uloga nakon svakog gubitka i vraćanje na vaš početni ulog nakon svake dobitne ruke. Međutim, važno je napomenuti da ova strategija ima svoja ograničenja i može dovesti do brzog iscrpljivanja vašeg novčanika.

Nemojte uzimati osiguranje

Kada krupijeov pokazatelj karte je as, igračima se daje prilika da uzmu osiguranje protiv krupijea koji ima prirodni blackjack. Međutim, to nije dobra odluka za igrače jer kuća ima prednost u ovoj situaciji. Stoga je bolje ne uzimati osiguranje i umjesto toga pokušati pobijediti u igri.

Nemojte se oslanjati na sreću

Blackjack nije igra sreće poput kockanja, već igra vještine. Važno je znati kada zaustaviti igru, kada udvostručiti i kada se podijeliti, a ove odluke treba donositi na temelju strategije i matematike, a ne sreće.

Upravljanje emocijama

Upravljanje emocijama je ključno u blackjacku. Mnogi igrači postaju emocionalni nakon gubitka ili dobitka velikih iznosa novca. Važno je ostati smiren i koncentriran tijekom cijele igre. Ako se osjećate preopterećeno ili izgubljeno, najbolje je uzeti kratku pauzu i vratiti se kasnije kada se osjećate bolje.

U zaključku, strategije u blackjacku su ključne za postizanje dugoročnog uspjeha u igri. Osnovna strategija je najbolji matematički način igranja svake ruke, dok tehnika brojanja karata može povećati vaše šanse za dobitak. Strategija upravljanja novcem vam pomaže da ostanete u igri što je dulje moguće, dok je upravljanje emocijama ključno za održavanje smirenosti i koncentracije tijekom igre.

Važno je zapamtiti da igra blackjacka ovisi o sreći, ali upotreba ovih strategija može pomoći u smanjenju rizika i poboljšanju vaših šansi za dobitak. Bez obzira na to jeste li početnik ili iskusan igrač, implementiranje ovih strategija može poboljšati vaše iskustvo i uživanje u igri. Stoga, zapamtite, igrajte pametno i sretno!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije