Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI

Kako glasovati

29.09.2006.
u 17:50

Svi glasači koji sutra dođu na biračko mjesto dobit će po četiri glasačka listića. Birači iz Federacije BiH birat će hrvatskoga i bošnjačkog člana za Predsjedništvo BiH, zatim Zastupnički dom državnog Parlamenta, Zastupnički dom federalnog Parlamenta i Županijske skupštine županije kojoj pripadaju.

Uz listiće za izbor srpskoga člana Predsjedništva BiH glasači iz Republike Srpske dobit će i listić za Zastupnički dom državnoga Parlamenta, te listić za predsjednika i potpredsjednika RS, kao i za biranje zastupnika Narodne skupštine toga entiteta.

Glasački listić za člana Predsjedništva BiH, te glasački listić za predsjednika i potpredsjednika RS, bit će važeći samo ako glasač odabere jednoga kandidata.

Glasovanje za zastupničke domove državnoga i federalnog Parlamenta, te Narodnu skupštinu RS i županijske skupštine, bit će na način da glasač treba označiti kvadratić pored stranke ili koalicije ili nezavisnoga kandidata, ili na način da označi kvadratić pored naziva stranke ili koalicije i na istoj toj listi označi onoliko kandidata koliko želi, a listić će biti valjan i ako se glasač odluči za kvadratić pored jednog ili više kandidata samo jedne odabrane opcije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije