Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROŠKOVI SVE VEĆI, A PRIHODI ISTI

Kako do novca za sve skuplje režije: Iznajmljivači apartmana plaćat će veći porez?

Dubrovnik: Turisti u šetnji starom gradskom jezgrom
Grgo Jelavic/PIXSELL
04.09.2022.
u 22:29

Iznajmljivači sa sedam kreveta za tri mjeseca plate samo 2100 kn paušalnog poreza. Da su za zarađenih 80.000 kn radili preko ugovora o djelu, platili bi oko 20 tisuća kuna poreza i prireza

Komentara 99

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
22:44 04.09.2022.

Ti isti iznajmljivači nemaju nikakve porezne olakšice za druge stvari. Znači, za svako ulaganje u nekretninu, za tekuće troškove, obnavljanje, popravke, zamjene plaćaju PDV. Isto tako, treba odraditi i posao oko gostiju, od bukinga, do primanja gostiju, brige, čišćenja...., znači postoji i neki rad. U konačnici, sami su tu nekretninu kupili, izgradili, ulagali, investirali. Koliko mislite da iznajmljivaču treba ostati, a koliko država treba uzeti da bi se namirili uhljebi?

DO
domagoj1492
22:35 04.09.2022.

Ovi kao da hoće na silu da se Hrvatima zgadi raditi u Hrvatskoj. Već nam je populacija pala za 1 milion ljudi , i oni nastavljaju sa politikom nasrtanja na stanovništvo. Pod izlikom, “neka svima bude loše živjeti u Hrvatskoj . “

Avatar Asterix
Asterix
22:38 04.09.2022.

Umjesto da se razmišlja kako smanjiti poreze onima koji plaćaju više, non stop se izmišlja gdje još povisiti poreze i uzeti novce. Valjda treba zaposliti još kojeg viceguvernera... malo ih je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?