Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J. Kosor pita vladu:

"Kako će smanjiti masu plaća ako neće dirati kolektivne ugovore?"

kosor (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
07.02.2012.
u 17:45

Zoran Milanović, dok je bio u oporbi, potpisao je peticiju da se Zakon o radu ne mijenja, a sada ima problema – tvrdi J. Kosor

Među mjerama koje Vlada najavljuje razabire se da će se smanjivati masa plaća. Pitamo na koji način će to napraviti ako se ne diraju kolektivni ugovori, zapitala se predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na konferenciji za novinare te dodala da je premijer Zoran Milanović, dok je bio u oporbi, potpisao peticiju da se Zakon o radu ne mijenja, a sada ima problema.

– Politika SDP-a, dok su bili u oporbi, bila je kratkovidna i često su uskostranačke interese stavljali iznad državnih – kazala je Kosor i naglasila da je SDP bio i protiv Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

– Ovo o čemu Vlada danas razgovara s MMF-om i s drugim međunarodnim institucijama je u kontekstu činjenice da, dok su bili oporba, nisu imali snage poduprijeti neke odluke važne za budućnost Hrvatske poput Zakona o fiskalnoj odgovornosti i Zakona o radu – kazala je.

Predsjednica HDZ-a još je kritizirala Vladu zbog "nikakve reakcije u vezi snijega koji je zatrpao stotine sela" te kontradiktornih izjava vezanih za smanjenja i povećanja u proračunu.

- Premijer je nakon tri dana izišao iz tople sobice te konstatirao da se nešto u Hrvatskoj događa i ponovo se vratio na isto mjesto. Trebao je organizirati krizni stožer i stati na čelo tima.

Kad je riječ o imenovanju i opozivu Srećka Ferenčaka iz NO JANAF-a Kosor je sugerirala da se zapošljavanje u nadzorne odbore i uprave provodi na temelju javnog natječaja. Još je izrazila zadovoljstvo Vladinim najavama da će zapošljavanje u državnim službama biti po modelu dva za jedan.

Komentara 205

OB
-obrisani-
22:31 07.02.2012.

Milanoviću pustiti barem 10 godina da vlada ! Vidjet ćete da SE NEĆE dati s vlasti kao ni JACA, koliko će se dobro snaći

IC
icko
22:32 07.02.2012.

remetinac Jel ti misliš daje ona neš ukrala? da je davnobi bila u ćuzi.. Zar tebi bolji ovaj što u poden izgleda da spava?

Avatar boros
boros
20:49 07.02.2012.

...jedino sto je lijepo i pozitivno u izgledu a i kritici od \"nje\" je ovaj \"PLAVI zaket-kaputic\"...hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije