Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Kako će izgledati novi Agrokor

12.04.2018.
u 00:01

Rusi praktički imaju većinu, samo je moraju realizirati ili kroz čvrsti dogovor s jednim od suvlasnika ili pak otkupom dodatnog udjela

Objavom okvirnog sporazuma vjerovnika Agrokora dobili smo uvid u to na koji su način novi vlasnici kompanija podijelili karte, ali kako će taj koncern funkcionirati i hoće li i dalje biti perjanica i lokomotiva hrvatske industrije i izvoza odlučit će se u idućim mjesecima. Oni su ključni za budućnost Agrokora ne isključivo zbog sklapanja nagodbe i tehničkog dijela posla oko osnivanja novih holdinga, prebacivanja vlasničkih udjela nego i zbog činjenice da će se u tim mjesecima točno moći naslutiti kako vjerovnici zamišljaju najveću hrvatsku kompaniju.

Vlasnici 95 posto kompanije bit će 20 najvećih vjerovnika, a među njima će najveći pojedinačni vlasnici biti ruske državne banke Sberbank i VTB bank te Knighthead Capital, američki fond rizičnog kapitala. Oni imaju većinski paket od 56 posto u Agrokoru i mogu donositi sve odluke. Uz njih su i domaće banke te velike domaće tvrtke. Rusi praktički imaju većinu, samo je moraju realizirati ili kroz čvrsti dogovor s jednim od suvlasnika ili pak otkupom dodatnog udjela. Naime, za vrijednost kompanije uzet je iznos oko 2,6 milijardi eura do maksimalno tri milijarde eura. 

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Uvjet Moskve za Putinov dolazak: Ulazak ruskih investicija

>>Amerika najavila udar, Rusija će rušiti sve njene projektile

>>Uzbuna na sudu zbog Ive Komšića

>>Plenković ušutkao oporbu, ali ne i onu u svojoj stranci

>>Šešelju 10 godina zatvora

>>Nagradna igra: Večernji list i Turkish Airlines, danas jocker kupon

Ključne riječi

Komentara 10

IV
ivanjoksimovic
07:21 12.04.2018.

Sada ce Rus da se pita sta cete da jedete i odakle da uvozite, dobit vise nece ici na raskosne vile po Hrvatskoj, ici ce na raskosne vile na Krimu.

Avatar anlaser
anlaser
22:31 11.04.2018.

Dalička je izmislila novi oblik privatizacije privatnog vlasništva pa po uzoru na INU sada će Rusi upravljati Hrvatskom poljoprivredom. Pitam se tko je tu najviše profitirao?

DU
Deleted user
06:33 12.04.2018.

Jos koju godinicu i cijela hrvatska ce izgledati kao agrokor ...kao i kreatorica ekonomskog cuda...a ljudi ce se u cudu nekontrolirano smijati.....kao dalicka.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije