Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Kako bi se trebala zvati Zagrebačka zračna luka?

Zračna luka Zagreb
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
30.06.2015.
u 13:08

U našoj anketi glasujte kako bi se trebala zvati Zračna luka Zagreb.

Ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić prije dva dana najavio je da će se novi terminal Zagrebačke zračne luke zvati po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

SDP-ov ministar tvrdi kako ta odluka nije donesena pod političkim pritiskom najveće oporbene stranke HDZ-a. – Franjo Tuđman hrvatski je predsjednik, antifašist, partizan, on je moj Zagorec – objašnjavao je ministar u Dnevniku NOVE TV zašto se novi terminal treba zvati po prvom hrvatskom predsjedniku.

Dva dana ranije, HDZ je na konferenciji za medije objavio da ta stranka, na prijedlog predsjednika Tomislava Karamarka, službeno obnavlja inicijativu da zračna luka dobije ime po Franji Tuđmanu. – S obzirom na povijesnu ulogu dr. Tuđmana koju je nedavno spoznao, vjerujemo da će premijer odnosno predsjednik SDP-a i njegov SDP čvrsto poduprijeti HDZ-ovu inicijativu – kazao je tada predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

U našoj anketi ispod teksta pitamo vas kako bi se Zagrebačka zračna luka trebala zvati. Uz prvog predsjednika Tuđmana, oko kojeg su se već očito složili SDP i HDZ, nudimo vam i druge istaknute i ugledne osobe iz hrvatske povijesti i javnog života ili da se zračna luka jednostavno nazove prema mjestu gdje se nalazi – Pleso.

Komentara 182

SO
sojko2
13:19 30.06.2015.

zašto u ponudi nema milorada pupavca?

LJ
ljutko
13:22 30.06.2015.

Po prvom predsjedniku dr. Tuđmanu

DL
drago.lackovic
13:59 30.06.2015.

A da se zove "Zračna luka Zagreb", i svima u svijetu bi odmah bilo jasno kuda idu. Mislim radi kojih gluposti se raspravlja kod nas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije