Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MULJAŽE S OSIGURANJEM U JADRANSKOM

Kako bi privukli osiguranike, davali im prevelike bonuse

jadransko
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
21.05.2014.
u 11:00

Zaposlenik i bivši šef podružnice Jadranskog osiguranja u Koprivnici proračun RH su, sumnja se, oštetili za 1,6 mil. kuna

Na varaždinskom je Županijskom sudu jučer trebalo početi suđenje bivšim zaposlenicima koprivničke podružnice Jadranskog osiguranja Alenu Gašpariću i Darku Senčaru, no kako se prvookrivljeni Gašparić nije pojavio u sudnici, sutkinja Ljiljana Kolenko nije imala druge nego raspravu odgoditi.

Umanjene premije

Gašparića se tereti da je kao šef koprivničke poslovnice Jadranskog osiguranja u razdoblju od 2009. do 2011. godine, s drugookrivljenim Darkom Senčarom koji je radio kao koordinator pribavljač u Pitomači, klijentima omogućavao da sklapaju police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti uz plaćanje manjeg iznosa premije.

Državno odvjetništvo tvrdi kako su dvojica optuženih klijentima priznavala bonuse veće od onih koji su im stvarno pripadali, zbog čega je u državni proračun, s osnova poreza na premije od automobilske odgovornosti, uplaćeno 1,6 milijuna kuna manje poreza.

Kako stoji u optužnici, Alen Gašparić je preko zaposlenika Darka Senčara u inkriminirano vrijeme organizirao sklapanje 4.615 polica obveznog osiguranja, a Darko Senčar sklopio je 3.646 polica.

- Dakle, okrivljenici su kao odgovorne osobe, s ciljem da drugima pribave imovinsku korist, iskoristili svoj položaj pri čemu je pribavljena znatna imovinska korist, a počinitelji su postupali s ciljem pribavljanja takve koristi pa su time počinili kazneno djelo zlouporabe položaja - stoji u optužnici koju je protiv dvojice krajem travnja prošle godine podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Nije se javljao

Inače, na jučerašnjem je ročištu trebalo svjedočiti čak osam svjedoka iz Zagreba, a za danas je također zakazana rasprava na koju je pozvano osam svjedoka. S obzirom da se Alen Gašparić jučer nikome nije javljao na telefon upitno je hoće li se i današnja rasprava održati. Sve to ukazuje da bi se ovaj predmet po dobrom starom običaju mogao - znatno otegnuti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije