Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kako bi naša vojska odgovorila na ratnu prijetnju kad za sve treba supotpis ili suglasnost?

Na kompliciran sustav odlučivanja, koji samo prividno jasno dijeli nadležnosti, nadovezuje se nepostojanje zakonski definiranih misija Oružanih snaga, upozorava Tomislav Kovačić s Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

Komentari 3

NE
neutrin0
08:45 28.03.2023.

Nikako. Zakon o obrani i cijeli sustav je 2000 godine postavljen namjerno tako da vojska i sigurnosne službe ne mogu funkcionirati. Pa država nema čak ni protuobavještajnu službu...

VL
ST
struky3_
18:40 27.03.2023.

Ako sam dobro shvatio, u praksi bi to izgledalo ovako: Rusi su prešli Dravu, al nitko ne mrda, jer postoji prijepor oko nadležnosti. Imamo zakon o obrani, ali nije donesen pravilnik..? Čeka se supotpis.. nečiji. A provjera ustavnosti? Šta ako netko uloži žalbu, pa prvo čitanje, pa drugo čitanje... A nismo ni definirali ni što je rat, ni što je mir, ne može bez jasne definicije..

VL
JR
Jr48
13:24 27.03.2023.

Da bi odgovorio na prijetnju trebaš imati ljude u vojsci a to što zbog trendova što zbog malih plaća u vojsci postaje pravi problem sustava koji se ne riješava ili se riješava sa nekim sitnim korekcijama .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.