Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je bolje plaćen
Povratak na članak

Kakav je odnos plaća žena i muškaraca u EU: Evo uz koje zemlje se Hrvatska svrstala

Žene u EU imaju u prosjeku 14,1 posto niže plaće nego muškarci.

Komentari 9

IG
igorl
17:21 08.03.2021.

Dobro je poznato da zene manje riskiraju. Zele sigurniji posao za manju placu. Iz prakse u mojem drustvu mogu zakljuciti da je tomu tako. Svi muski radimo u realnom sektoru, a vecina nasih zena u javnom za crkavice. To jee u prirodi covjeka i ne mozes izjednaciti place dok se ta priroda ne promjeni.

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
16:46 08.03.2021.

Za isti posao i ucinkovitost treba biti ista placa , zasto onda zenske striptizete zaraduju nekoliko puta vise nego muski kolege , za isti posao , zenske konobarice na sanku imaju duplo veci baksis od kolega , krojacice isto tako ...nije isto radit u kiosku ili na bausteli ili kao varioc

VL
DU
Deleted user
15:00 08.03.2021.

I djeca imaju u prosjeku 100% manju placu od odraslih ljudi. Sto hocete s time reci? Znamo da ste yugonovine, ali ovo je pad dodatno jos. Wage gap myth se nikad nije dokazao jer ne stoji. Za isti posao, istu satnicu, iste kvalifikacije i isto iskustvo zene cak zaraduju i vise. Druga je stvar sto zene upisuju cesce drustvene, umjeto tehnickih fakseva. A cak i unutar isto podrucja vise preferiraju slobodno vrijeme, nego da rade i vikendima. Pa porodiljni je jos dodatan hit na karijeru. Uglavnom, sve su svjesni izbori. Pa imate firme poput Google-a koji su mislili da im zene zaraduju manje, na kraju je ispalo da zaraduju par posto vise.

VL
Avatar Terra
Terra
15:10 08.03.2021.

Svako treba biti plaćen po učinkovitosti a ne po tome kaj ima između nogu. S ovim femitard glupostima ne lažite ljude.

VL
VI
vidum
08:50 09.03.2021.

Brisanje istinitih i pametnih komentara se nastavlja. Je li istina da pobjednica teniskih turnira iz GS serije provodi trostruko manje vremena na terenu od pobjednika za istu nagradu? Privilegiranost žena je tabu tema.

VL
DU
Deleted user
15:10 08.03.2021.

Činjenica je ta da žene biraju poslove koji su manje plaćeni. I ovdje vam vaša statistika pada u vodu.

VL
FE
fefellerunt
20:20 08.03.2021.

Opet laprdanja o nejednakim plaćama, a nitko neće , bar što se tiče Hrvatske uočiti da preko 70% zaposlenih na državnom koritu čine žene, gdje se za nikakav rad i odgovornost dobije natprosječna plaća , kako bi ih što višee bilo na državnom koritu u nekim područjima poput vojske i policije sniženi su kriteriji i do 50% u korist žena , samo da one imaju dobra primanja , naravno u slučaju ugrožavanja onda se angažiraju muškarci jer one jadne ne mogu . Kada ih bude u šumariji i građevini bar 30% onda neka laprdaju kako za isti rad i znanje imaju manju plaću od muškog kolege

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.