Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
damir kajin
Povratak na članak

Kajin: Veći PDV pogodit će siromašnije jače od kriznog poreza


U dvije godine može se dogoditi i to da se kandidiram za šefa IDS-a – kazao je Damir Kajin

Komentari 99

Avatar GERO2
GERO2
12:16 04.01.2012.

Eee moj Kajine to zna svaki gradjanin RH-a,za sto su glasali to su i dobili.

VL
Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
07:57 04.01.2012.

Bolje si ti Kajine spopij kojega gemišteka i dovedi Lepu Brenu opet u Pulu nego da ovdje prodaješ maglu

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:59 04.01.2012.

istrani imaju zavidno imovinu, ali nisu bogati... nevjerojatno! i to bi trebala biti jedna od najrazvijenihij i najbogatijih županija?! pa nek ode u švicarsku, englesku, njemačku, francusku, italiju... imaju li tamo porez na imovinu? ili još bliže, nek digne glavu i pogleda slovence, imaju li i oni takav porez, najstariji na svijetu, i najpravedniji? ako si bogat i imaš puno nekretnina, zar nije logično, pošteno i pravedno da i u skladu s time platiš više poreza od nekog tko ima jako malo, jedva krpa kraj s krajem? ako si sposobniji za nešto privrijediti, onda je red da i više participiraš! al najvažnije je da ta silna vrijednost nije zarađena, nego je naslijeđena! i naravno da je skorojevićima danas teško plaćati za nešto što u njuškalu oglašavaju za 150.000 eura.. ja bih im na te cifre lupio porez.

VL
MA
medjimurac.at
08:01 04.01.2012.

Plan 21 : PDV26% , porez na sve sto imas ( vec oporezovano) a ko prezivi - Cacic ce ga zgazit ( pala magla)

VL
MA
medjimurac.at
08:06 04.01.2012.

Nekakav ti si pobrkao neke stvari , dok gradis neku kucicu moras platit svakakova davanja drzavi , prenamjene , porez na gr.zemljiste , pdv na materijal , poreza da ne povjerujes koliko ! Drugim rijecima to je vec sve PREDEBELO oporezovano ilo to tebi nije jasno ? Naravno da je pametnije trazit neki socijalni stan , pa lijepo na ljetovanje svake godine naravno u inozemstvo , pa zimovanje a ne da si idiot i gradis nesto u takvoj truloj drzavi!

VL
DE
deus ex machina
08:12 04.01.2012.

KAIN JE U PRAVU ! Kain je u potpunosti u pravu u pogledu PDV-a. Problem je šrto je ekonomski \"ponor\" tako velik i dubok da bez privremenog povećanja PDV-a država jednostavno neće moći funkcionirati. Milanovićevoj vladi je zaista ostavljeno \"opako naslijeđe!

VL
AM
amato
08:14 04.01.2012.

Kajin kao da ne razumije da je potrebno sprovesti poreznu reformu, kao i reforme u drugim sektorima, poltici subvencija, socijalnoj politici i dr. i da reforme znače promjene koje nekome odgovaraju a nekome baš i ne. Oni koji će moratii više platiti državi, a nadamo se da će to biti oni kjoi imaju više reforme neće odgovarati i normalno je da oni gunđaju i bune se. Ali mi hoćemo upravo to - da ti koji imaju plate više. To je naš program. Mi hoćemo zaštiti one koji nemaju, odnosno hoćemo da i oni prežive u ovim teškim vremenima.

VL
OB
-obrisani-
08:22 04.01.2012.

04.01.2012. u 08:14h amato je napisao/la: Kajin kao da ne razumije...... ------------------------------ Ti si izgleda expert, ha, ha, ha

VL
MA
marsus8
08:25 04.01.2012.

ma kakav porez na imovinu bez imovinskog cenzusa odnosno samo oni koji su i po prihodima bogati mogu placati porez na imovinu!!!! treba proraditi oib i takve stvari... pa zamisli neku prosijecnu obitelj sa prihodima od 8000 kuna kako placa 1000 mjesecno kuna poreza na djedovinu na kojoj nema nista jer se nama novaca za izgraditi i koja se cuva za djecu. to su teške gluposti blesana Linića....

VL
AM
amato
08:39 04.01.2012.

Povećati stopu PDV je najlakše i najefikasnije za državu. Taj porez je i pravedan jer će ga više platiti oni koji više troše. Diversifikacija toga poreza uvodjenjem više stopa stvar se komplicira u primjeni i moguće je muljanje. S obzirom na nas, našu kreativnost u tumačenju i provođenju zakona - ne bih uvodio više stopa. Porez na imovinu je načelno OK, ali istina je da mnogi naši građani imaju relativno velika nasljeđa koja se čuvaju za djecu. Ti ljudi često jedva spajaju kraj s krajem kako bi to sačuvali. I nije u redu da ih se sada još i oporezuje jer su skromni i štedljivi. To je jedan aspekt problema, drugo je da država mora naći novac, da li je onda više opravdano da diže i dalje skupe kredite koda banaka ili da uzme još onima koji nemaju ništa. Tu se radi o tome da se mora uzeti i mišljenju da je ipak više opravdano uzeti nekome tko ima nego nekome tko nema, nema ništa.

VL
ZA
zagorec1
08:40 04.01.2012.

Nije mi jasno kaj ovaj opet laprda??? Zar jos nije svatio da je u vlasti i da on odlucuje o pdv-u???? Pa sto ga povisujete????? Kajine ti odlucujes a ne hdz!!!! Naravno al ti i tvoji ste gori od hdz-a

VL
SQ
squalus
08:42 04.01.2012.

Inače Kajina smatram pravim redikulom, ali slažem se s ovom izjavom. Najlakše je povećati poreze, nametnuti nove poreze i sl. Ako su sposobni, neka spase državu s onime čime raspolažu... I Kajina ću poštovati ako bude dosljedan i na glasanju kaže da je \"protiv\" tog zakona, ili ako odstupi iz IDS-a, koji kao stranka podržavaju povećanje stope PDV-a!

VL
OB
-obrisani-
08:45 04.01.2012.

Neće valjda i Kajina \"odstreliti\", ha, ha, ha

VL
OB
-obrisani-
08:48 04.01.2012.

Tko pametan može i pokušati pravdati dizanje PDV-a?

VL
DK
dkatica2
08:48 04.01.2012.

Nova vlada ne zna , puštaju probne balone , i ne znaju bili prije počeli kakiti ili piškiti! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VL
OB
-obrisani-
08:50 04.01.2012.

ja sam za to da se ukinu penzije i zdravstveno i da nitko ne plaća nikakav porez, svatko se nek snalazi kak zna

VL
SK
Skipper
08:56 04.01.2012.

Porez na nekretnine? Točno je da mnogi građani - i ja među njima - posjeduju znatne površine poljoprivrednog zemljišta i šuma koje su naslijedili i koje ne koriste, ali ih imaju. Neka od tih zemljišta se i danas u katastru vode kao \"maslinici\" \"vingoradi\" i \"oranice\" iako već 50-ak i više godina nisu u toj kategoriji. Kao prvo treba dakle uskladiti katastar zemljišta sa stvarnim stanjem što je strahovit posao. Drugo - i ja imam tu imovinu ono - \"nek stoji, kruha ne traži\" - a niti je koristim niti je namjeravam koristiti no ne mogu je ni prodati jer nema interesa. Vjerojatno će biti diferencirana stopa poreza na nekretnine jer nije svejedno imati neobrađenih deset hektara oranice u Slavoniji ili deset hektara krša u Dalmaciji. A ovo poradi čega se Kajin pjeni - porez na kuće - zar već sada ne postoji porez na tzv. vikendice? O čemu on priča? A dobar dio Istrijana te vikendice lijepo iznajmljuje na crno turistima i za to ne plaća ništa. Zec očito leži u populizmu poradi predstojeće kandidature za šefa IDS-a---

VL
LE
lebar
09:01 04.01.2012.

sami smo si krivi kaj smo se nasli u ovakvoj situaciji jer umistiti takvu zemlju zaista je van svake pameti...,neka nam se dragi Bog smiluje

VL
Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
09:01 04.01.2012.

nikad nije bila ovako očita većina reptila u vladi.razvili su do perfekcije model vladanja,model manipulacije medijima (prisjetimo se predizborne kampanje), model zastrašivanja naroda i uvešće nas svojim hijerarhijskim gospodarima u EU na pladnju.snaga bijelog čovjeka će u sljedećim godinama biti na velikim iskušenjima a ja se nadam da će lav pobijediti reptila. treba se boriti,oduprijeti misliti pozitivno i ne dati se zastrašiti.njihova moć je životinjska-animalna ali vladari su također i prepuni slabosti. ima nade,hrvatski narode misli pozitivno,bori se za svoju slobodu.

VL
KA
Kamarat
13:56 04.01.2012.

dobro jutro Kolumbo

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.