Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kajin: Neka Mesić bježi od Petrača

mesic
AFP
08.12.2009.
u 13:15

Moj savjet predsjedniku Mesiću je da bježi od Hrvoja Petrača te da ga ne pomiluje - kaže Kajin. Možda u pozadni nije samo otmica nečijeg djeteta nego je moguće da su neki pojedinci na vrhu stožera organiziranog kriminala.

Mogućnost da predsjednik Stjepan Mesić udovolji zahtjevu Hrvoja Petrača za pomilovanjem, koje bi ga iz zatvora izbavilo četiri godine prije isteka kazne na koju je osuđen zbog otmice sina generala Vladimira Zagorca, izazvala je negodovanje i zaprepaštenje, ali i obnovila spekulacije o bliskim odnosima predsjednika Mesića i Petrača koji mu je navodno bio i donatorom u predsjedničkim kampanjama.

O tome neki od predsjedničkih kandidata, ujedno zastupnika u Saboru, imaju  vrlo jasan stav. Tako Ivo Josipović (SDP) smatra da odluku o pomilovanju Hrvoja Petrača  predsjednik Mesić treba ostaviti budućemu predsjedniku.

Pomilovanja inače imaju političko-pravni značaj, ali se mora voditi računa o tome je li odslužena kazna ostvarena u dovoljnoj mjeri da zadovolji načelo pravde i pravičnosti te posebno iz aspekta zaštite žrtve kaznenoga djela.

I Andrija Hebrang (HDZ) smatra da bi za opći ugled Hrvatske u svijetu, posebice kad se borimo za poglavlje 23, bilo korisno da predsjednik Mesić odluku o pomilovanju prepusti budućem predsjedniku države.

Dok Damir Kajin (IDS), inače blizak Mesićevim stavovima, kaže da "ne želim vjerovati da je to moguće. Stoga je moj savjet predsjedniku Mesiću da bježi od Hrvoja Petrača te da ga ne pomiluje - kaže. Možda u  pozadini nije samo otmica nečijeg djeteta nego je moguće da su neki pojedinci na vrhu stožera organiziranog kriminala. Kao što ne bih u ulozi predsjednika nikad pomilovao nikoga tko je počinio ratni zločin, bez obzira koje je nacionalnosti taj bio i bez obzira koje su mu zasluge za obrane domovine - zaključuje Kajin.

A Vesna Pusić (HNS) tvrdi da u ovom trenutku Hrvoje Petrač ne bi bio prva osoba koju bi kao predsjednica pomilovala. Stoga, ako se nisu stekli zakonski uvjeti, preporučuje predsjedniku Mesiću da to ne razmatra.

Komentara 23

ZA
zaistinu1
14:01 08.12.2009.

STRASNO je sto pise na necenzurirano.com Mi zivimo u tami kod nasih cenzuriranih medija

OB
-obrisani-
14:24 08.12.2009.

O Vesni Pusić i njenom bratu Soroševcu,sve najgore.Dobro joj je odbrusila ona gospođaq na Trgu.

OB
-obrisani-
13:36 08.12.2009.

A što je to čudno. Pa ovu državu već 10 godina vode izdajnici. I vodit će je i dalje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije