Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kajin proziva

Kajin: Karamarko želi manipulirati kad pozdravlja Gotovinu i Markača

\'za pokrij....06.11.2007 rijeka......suceljavanje ....damir kajin snimio...goran kovacic\'
Arhivska fotografija
26.08.2011.
u 14:55

Čovjek je u pedesetima, nakon službovanja kod Manolića i Mesića, shvatio da nije antifašist. Karamarko daje i korigiranu izjavu da nije samo antifašist nego i antikomunist, kaže Kajin.

Ne može se Karamarko Boljkovcem nametnuti desnici nakon što je “identificirao” i “locirao” Gotovinu, poručio je danas iz Pule IDS-ovac Damir Kajin, uvjeren da posljednji istupi dvojice ministara, Karamarka i Jandrokovića, pokazuju da HDZ ne vjeruje u svoju pobjedu na idućim izborima.

– Čovjek je u pedesetima, nakon službovanja kod Manolića i Mesića, shvatio da nije antifašist. Karamarko daje i korigiranu izjavu da nije samo antifašist nego i antikomunist. Valjda se zato uhićuje Boljkovca, starca od 89 godina – kaže Kajin i potvrđuje da su se i poslije Drugog svjetskog rata događali zločini koji su za osudu, jer danas, dodaje, pa ni okorjeli komunisti, boljševici nisu na pozicijama da i jedan zločin ostane nekažnjen, bez obzira na to je li riječ o zločinima ustaša ili komunista.

– Problem je kada HDZ, odnosno Karamarko želi politički manipulirati poput Jadranke Kosor kada pozdravlja Gotovinu i Markača. Nakon operacije “uhititi, identificirati, locirati i transferirati”. Jednako tako ni Karamarkovo “lociranje” Gotovine ne može ga u očima nacionalista amnestirati uhićivanjem Boljkovca. Verbalno je “želio” depolitizirati policiju, a ovakvim je istupima politizira – kaže Kajin.

Zaključuje da u policiji, vojsci, upravi, javnim službama, poduzećima ima neovisnih pojedinaca, kao i onih koji su u drugim strankama, ali je daleko najviše HDZ-ovaca.

Kajin primjećuje da u strukturama državne vlasti u Zagrebu, ministarstvima, vojsci, velikim javnim sustavima nema “ni deset Istrana”. Napominjući da nitko ne traži da MUP sto dana prije izbora “ne radi”, ode na kolektivni godišnji odmor, upravo suprotno, ali se protivi da se ispolitizira te da se vodi kampanja za Karamarka. Što znači progon Boljkovca, pita se Kajin.

– Pretvara li se to samo u progon Boljkovca ili hrvatskog antifašizma koji je bio najprisutniji na tlu biše Jugoslavije. Ako se taj progon poklopi s revizijom naše novije povijesti, Karamarko kaže – iz preambule Ustava treba izbaciti pojam antifašizam, onda je HDZ svjestan da gubi izbore i da ih više nije briga za Hrvatsku – kaže Kajin, uvjeren da ovi istupi govore da je Vlada zabrinuta što će biti nakon “primopredaje” ministarstava i što će nova vlast tamo zateći.

– Ne dajte da se slučaj Boljkovac pretvori u politički obračun s jednim vremenom, antifašizmom – poručuje Kajin.

– Nakon što je J. Kosor otvorila rat s Josipovićem, papom, opozicijom, politika pomirenja mogla bi se pretvoriti u politiku obračuna. Sve ovo otvara pitanje tko je bio na čelu Hrvatske, Tuđman, general JNA, Manolić, šef jugo-zatvora, Boljkovac, koliko je još udbaša prodefiliralo Vladom, Saborom. Gotovo bi se moglo kazati – Hrvatsku su stvarali udbaši kojima se sada kani suditi. Hrvatska je stvorena voljom hrvatskog naroda, a ne neke Udbe, ali je istina da je puno udbaša bilo u vrhu hrvatske vlasti. Za Karamarka su svi koji su nosili zvijezdu “fašisti”, a prije svega Tito. Bez NOB-a i partizanskog pokreta ne bi bilo Hrvatske kakvu poznajemo. Niti bi D. Kajin bio saborski zastupnik, niti bi Karamarko kao hrvatski ministar dolazio u “svoj” hrvatski Valbandon, niti bi Franjo Tuđman kao hrvatski predsjednik dolazio u “svoju” hrvatsku Istru – kazao je Kajin.

Protivi se političkoj trgovini u diplomaciji, principu “jedan meni, jedan tebi”. Podupire predsjednika Josipovića koji je, ocjenjuje Kajin, postavio visoke kriterije po izboru nove vlasti. Ako Jandroković govori o SDP-ovu interesu u diplomaciji, to zapravo govori koji je bio HDZ-ov interes u 17 godina njihove vlasti – zaključuje Kajin.

Komentara 115

MA
marko53
18:12 26.08.2011.

Posljednji komunist u Hrvatskoj Kajin. A ja sam antikomunist.

GR
gradjanski
19:37 26.08.2011.

Ma taj Karamarko mi je sve čudniji tip! Podsjeća me na kameleona.

SB
sbb
15:22 26.08.2011.

E kad rasp*zdis druga Kajina onda znas da ce ti dalje ici od ruke. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije