Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PGS

Kajba: Končar traži razloge za odustajanje od kupnje 3. maja

PXL_111029_697
Goran Kovačić/PIXSELL
08.11.2011.
u 15:27

Ministar Popijač ne govori istinu kad tvrdi da je trošak restrukturiranja 3. maja devet milijardi kuna, trošak je upola manji, tvrdi N. Jelinić-Starčević

U PGS-u, kazali su na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci, ne brinu se o tekstovima ugovora koje je Vlada ponudila kupcima brodogradilišta jer je riječ tek o prijedlozima i podlozi za pregovore o kupnji brodogradilišta, no brinu ih nedavne izjave Danka Končara, potencijalnog kupca riječkog 3. maja, kao primjerice ona kako postoji velika mogućnost da privatizacija brodogradilišta propadne i njegove sumnje u iskrene namjere prodavatelja koji su ga, kako je kazao, možda iskoristili da bi se završilo teško pregovaračko poglavlje s EU. 

– Naša je procjena da je Končar počeo tražiti razloge za odustajanje i da od privatizacije 3. maja neće biti ništa – kazao je Sanjin Kajba, potpredsjednik PGS-a, inače nekadašnji prvi čovjek riječkog brodogradilišta. Kajba smatra da 3. maj ponovno ulazi u opasnu zonu gdje njegov opstanak postaje upitan.

– Pitanje 3. maja doći će na stol novoj vladajućoj garnituri, a s obzirom na glavne kadrovske oslonce čiji su stavovi o brodogradnji od ranije poznati strahujemo da se 3. maju ne piše dobro – upozorio je. Iz PGS-a poručuju trećemajcima da se “naoružaju oprezom”, a od Kukuriku koalicije traže da prije izbora jasno kaže što će biti s 3. majem ako privatizacija ne uspije. 

Nada Jelinić-Starčević, članica Predsjedništva PGS-a, osvrnula se pak na tvrdnje ministra Đure Popijača da su troškovi restrukturiranja brodogradnje 27 milijardi kuna, od toga 3. maja gotovo devet milijardi kuna. 

– To su laži, ministar je Pinokio, troškovi restrukturiranja 3. maja su četiri milijarde za 15 godina, a ne devet koje ministar Popijač spominje. U četiri milijarde uračunati su gubici zadnjih deset i budućih pet godina, trošak restrukturiranja i povrat subvencija i jamstava – ustvrdila je Jelinić-Starčević.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:36 09.11.2011.

Ne dozvolite da HDZ prodaje bilo sto do izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije