Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojio 30 medalja

Kajakaš Antun Novaković dvostruki je svjetski prvak

Antun Novaković, portal (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
21.10.2013.
u 22:29

Antun Novaković učenik je drugog razreda matematičkog smjera gimnazije Matija Mesić i odličan je učenik. Kajakom se bavi sedam godina, a ove sezone je osvojio čak 30 medalja

U velikoj vijećnici županijske uprave održan je prijem za kajakaše Kajak-kanu kluba \"Olimpik\" iz Slavonskog Broda povodom iznimnih rezultata mladog kajakaša Antuna Novakovića koji je na turniru \" Olimpijske nade \" u Češkoj osvojio dva prva mjesta u kategoriji do 16 godina, te tako postao dvostruki svjetski prvak.

Na iznimnom sportskom rezultatu kojim je prezentiran Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija i cijela Hrvatska čestitao mu je župan Danijel Marušić. Antun Novaković učenik je drugog razreda matematičkog smjera gimnazije Matija Mesić i odličan je učenik. Kajakom se bavi sedam godina, a o velikim uspjesima ove sezone, u kojoj je osvojio čak 30 medalja kaže:

- Unatoč tome što smo pripreme započeli nešto kasnije uspjeli smo sve nadoknaditi. Pripreme za reprezentaciju započeli smo u ožujku i već na prvom natjecanju u Italiji osvojio sam prvo mjesto, a nešto poslije u Njemačkoj dva zlata u jednosjedu i dvosjedu. Na gotovo svim natjecanjima u Hrvatskoj bio sam uvjerljivo prvi, osim u rodnom Slavonskom Brodu gdje sam u utrci na 200 metara izgubio prvo mjesto u jednosjedu. Ove sezone kući sam donio ukupno 30 medalja, od čega 22 zlatne. Sezona je bila iznimno uspješna, pose bice na natjecanju \" Olimpijskih nada \" u Republici Češkoj za koje sam zajedno sa mojim trenerima Vedranom Božićem i Miroslavom Lipovcem, koji inače volontiraju i kajakom se bave isključivo zbog ljubavi prema tom sportu, da o najviše truda, odricanja, pa i pomalo izostajanja iz škole prvih tjedan - dva kako bi se što bolje pripremio.

- Prošle sam godine na natjecanju \"Olimpijske nade\" bio četvrti i peti i to mi je bilo veliko razočarenje, jer je jedna od medalja bila tako blizu. Ove godine svjesno smo išli na jednu od medalja , ali da ću osvojiti čak dva zlata to nisam očekivao. Iskreno, prije natjecanja pomislio sam kako ću biti sretan samo sa jednom brončanom. Nakon prvog dana uz osam sekundi prednosti ušao sam u direktan plasman u finale. Potom u finalu, staza pet sa tri sekunde prednosti postajem favorit na tisuću metara. To su dvije dužine čamca, što je u kajaku uistinu puno.

Drugi dan natjecanja osvajam zlatnu medalju i u utrci na 500 metara. Svi smo bili presretni i prezadovoljni, a sada kad su se emocije slegle idemo dalje sa planovima i pripremama za novu sezonu, kaže mladi kajakaš Antun Novaković. 

- Uz natjecanje na \"Olimpijskim nadama\" nastupili smo na još dva važna prvenstva. Na Europskom juniorskom prvenstvu u poljskom gradu Poznanu gdje je pred kraj lipnja održano kajakaško prvenstvo na mirnim vodama za juniore i seniore do 23 godine, a u konkurenciji 25 država Antun je veslao dvosjed sa Jakovom Radoševićem iz Zagreba. Ušli su u A-finale i osvojili deveto mjesto, te se također direktno plasirali u finale u konkurenciji znatno jačeg, dvije godine starijeg uzrasta. To je nakon \"Olimpijskih nada\" ove godine najbolji rezultat. Zajedno su nastupili i na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je početkom kolovoza održano u Kanadi, a osvojili su 12 mjesto, odnosno treće mjesto u B-finalu što je isto vrlo dobar rezultat. Ta će nam natjecanja na godinu biti najvažnija, a u natjecanju \"Olimpijskih nada\" kombinirat ćemo grupne čamce -istaknuo je Antunov trener Vedran Božić.

>>Duspara čestitao Novakoviću na dvostrukoj svjetskoj tituli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije