Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kairo: Sukob policije i prosvjednika

31.12.2008.
u 18:21

Tisuće prosvjednika, izvikujući slogane potpore Hamasu i Palestincima u Gazi, sukobile su se u srijedu s interventnom policijom u Kairu, a oporbeno Muslimansko bratstvo tvrdi da je uhićeno nekoliko stotina njegovih pristaša.

- Odveli su njih između 500 i 600. Uhićeni su kada su stigli na prosvjed - rekao je parlamentarni zastupnik te Mohamed El-Beltagui. Snage sigurnosti objavile su da su uhitile između 37 i 50 prosvjednika.

Egipatska policija tukla je prosvjednike nakon što se dio njih, većinom islamista, uspio probiti kroz policijski kordon i priključiti ostalima.

Neki od njih gađali su policiju različitim predmetima oko zgrade Sindikata odvjetnika gdje je, uz obližnji Sindikat novinara, dopušteno održavati prosvjede.

Brojni prosvjednici u rukama su držali Kuran i govorili: "Svi smo mi Hamas" i "Idemo u Gazu". Drugi su tražili otvaranje graničnog prijelaza Rafah i izgovarali parole protiv egipatskog predsjednika Hosnia Mubaraka: "Za koliko si dolara prodao Gazu?" ili "Mubarak, jesi li s nama ili protiv nas?". Mubarak je izložen velikom pritisku zbog toga što je pomagao Izraelu u blokadi Gaze.

Samo kilometar dalje od mjesta prosvjeda održava se sastanak ministara Arapske lige koji pokušavaju iznaći jedinstveno stajalište prema izraelskim napadima na Gazu u kojima je od subote poginulo 385 osoba.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije