Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kutjevački dvorac

Kaić podnio prigovor zbog optužnice zbog brojnih nedostataka

kutjevački dvorac
Dušan Mirković /Pixsell
03.02.2014.
u 14:22

Odvjetnik Farkaš je zatražio da se optužnica vrati Državnom odvjetništvu radi otklanjanja nedostataka.

Zbog podignute optužnice zbog zlouporabe položaja danski poduzetnik hrvatskih korijena Kruno Kaić podnio je putem požeškog odvjetnika Zdenka Farkaša prigovor Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, odnosno njihovoj stalnoj službi u Požegi. Optužnica je podignuta zbog prodaje kutjevačkog dvorca.

-Tom optužnicom ni nakon dopunjene istrage iz 2009. godine nisu otklonjeni nedostaci koji tu optužnicu čine nepodobnom za suđenje jer je već iz podataka o optuženiku vidljiva pogrešna ocjena da je okrivljenik u bijegu iako je nesporno dostupan i ima poznatu adresu, te čitavo vrijeme istrage komunicira sa sudom i naznačuje adresu na kojoj se nalazi - tvrdi u prigovoru odvjetnik Farkaš koji je zatražio da se optužnica vrati Državnom odvjetništvu radi otklanjanja nedostataka.

U nastavku se osporava zaključak odvjetništva da je optuženi Kaić u svojstvu direktora d.d. Dvorac Kutjevo zaključujući ugovor o kupoprodaji dvorca prekoračio ovlasti jer je razvidno da je tijekom prethodne istrage direktor na osnovu odluke Nadzornog odbora te tvrtke bio ovlašten zaključivati kupoprodajni ugovor za vrijednost od 850 tisuća njemačkih maraka, a nadležna tijela tvrtke odredila su time i procjenu tržišne vrijednosti nekretnine. Dvorac Kutjevo d.d. u međuvremenu je brisano iz sudskog registra tako da ne postoji oštećenik, a ulagači, među kojima je i Kaić, se kroz ovu prodaju nisu uspjeli u potpunosti namiriti.

Ovim prigovorom osporavaju se i izjave nekih svjedoka iz prethodne istrage, te napominje da nema valjanih dokaza o počinjenu djela koje se Kaiću stavlja na teret iz čega proizlazi da nije moguće donijeti osuđujuću presudu.

>> Kruno Kaić prodao dvorac po mizernoj cijeni oštetivši tvrtku za 6 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije