Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključ u bravi

Kafić Croata Sokol, kao nedavno restoran Kvaka, zatvorili vrata

croata
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
06.02.2014.
u 17:36

Kod Croate razišli se najmoprimac i vlasnik prostora, u ovom slučaju to je gradska tvrtka Mladost

Croata Sokol, jedan od najpopularnijih karlovačkih kafića, smješten u zgradi Sokolskog doma zatvoren je. Tako je, nakon što je ključ u bravu stavio kultni karlovački restoran Kvaka, ugostiteljstvo pretrpjelo novi udarac, a broj zatvorenih lokala u gradu se povećava.

Slično kao i u slučaju Kvake, Croata je zatvorena zbog razmimoilaženja vlasnika prostora, u ovom slučaju gradske tvrtke Mladost i najmoprimca Ivana Grbiničeka.

Bez sluha u krizi

–Već duže vrijeme posla je malo. Zato sam u više navrata tražio da mi se smanji iznos najma kako ne bi morao otpuštati ljude.

No, nisam naišao na razumjevanje, iako je dobro poznato da je najam drugim najmoprimcima smanjivan. Nakon što mi je istekao ugovor odlučio sam ne produžavati ga i zatvorio sam lokal. Točno je i da sam ostao dužan najamninu za nekoliko posljednjih mjeseci, no već godinama očekujem da mi se prizna ulaganje u uređenje objekta, koje je znatno vrijednije od dugovanja.

Ali i na to su se oglušili – objasnio je Grbiniček.I mnogi drugi najmoprimci u objektima u vlasništvu grada i gradskih tvrtki u poslijednje vrijeme se žale kako nema spremnosti izaći u susret umanjivanjem najma, usprkos velikih problema pri poslovanju u kriznom vremenu.

U Mladosti su nakon isteka ugovora za Croatu, odlučili potražiti novog zainteresiranog ugostitelja.–Točno je da postoje međusobna potraživanja tvrtke i najmoprimca, ali ona nemaju nikakve veze s novim natječajem za najam koji će uskoro biti objavljen.

Tekst još nismo definirali, pa ne mogu govoriti ni o početnoj cijeni koja će se tražiti za prostor u Sokolskom domu – rekao je Tomislav Polić, direktor Mladost.

Smanjili cijenu

Ipak, neslužbeno saznajemo kako bi početna cijena u natječaju trebala iznositi 7.000 kuna. To je ipak osjetno umanjenje u odnosu na dosadašnjih 11.000.Ako će to doista biti tako, nameće se pitanje zašto se sada smanjuje najam, a prošlom najmoprimcu to nije omogućeno.

S obzirom kako Grbiniček najavljuje da se neće ponovno natjecati, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se po toj cijeni naći drugi ugostitelj zainteresiran za ovaj prostor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije