Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽALILA SE PA JU IZBACILI

Inicijacija iz pakla: Kadetkinju bičevali i udarali joj glavom u krilo zrakoplova

Screenshot
23.10.2020.
u 23:47

Ona je izbačena iz akademije krajem 2018. godine jer joj je prema jednog generala nedostajalo "discipline, poslušnosti i žrtve koja je potrebna za vojnu karijeru".

Snimka incidenta u kojem kadetkinja talijanskih zračnih snaga ozlijeđena izazvala je burne reakcije, no tek sad nakon gotovo tri godina 21-godišnja Giulia Schiff bi mogla dobiti pravdu. 

Naime, osmero narednika naći će se na sudu ovog prosinca zbog sudjelovanju u inicijaciji tijekom koje su više puta udarali njezinom glavom U krilo aviona. Isto tako, bičevali su je po leđima i bacili u bazen. Na tom ročištu utvrdit će se postoji li dovoljno dokaza za pokretanje suđenja. 

Izbačena jer je progovorila

Incident se dogodio u travnju 2018. godine, a objava snimke izazvala je bijes javnosti te je tadašnja ministrica obrane Elisabetta Trenta obećala da oni koji su to učinili moraju platiti. 

Schiff je bila četvrta na listi na gotovo 2000 kandidata za vojnu akademiju gdje se i incident dogodio. Nakon što je snimka objavljena, akademija je tvrdila kako je bacanje kadeta u bazen 'tradicionalni čin kojim se simbolično obilježava kraj obuke', prenosi Daily Mail. 

Ona je izbačena iz akademije krajem 2018. godine jer joj je prema riječima jednog generala nedostajalo "discipline, poslušnosti i žrtve koja je potrebna za vojnu karijeru". Nakon što je uložila žalbu na tu odluku, talijansko Državno vijeće ju je prihvatilo te je ponovo primljena na obuku. 

Komentara 4

DA
Daniel05041986
10:34 24.10.2020.

E ne budu

KR
kremenko
05:22 24.10.2020.

To je običaj . Toj ženskoj nikada neće dopustiti da bude pilot .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije