Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inozemne vozačke dozvole

Kada stranac može voziti auto u Hrvatskoj: Određeni su uvjeti, MUP pojasnio detalje

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici  iz smjera čvorova Buzin i Zagreb-zapad prema naplati Lučko
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/3
25.05.2024.
u 14:01

Inozemna vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima D1 ili D kategorije neće se priznati osobama koje nemaju 24 godine života, za C kategoriju 21 godinu, C1 i B kategoriju 18 godina života

Bliži se turistička sezona i dolazak brojnih stranaca u Hrvatsku. Mnogi od njih dolaze svojim automobilima, no oni iz daljih zemalja putuju zrakoplovom te nerijetko iznajmljuju vozila za svoj godišnji odmor. Ono što moraju znati po dolasku jest kako su Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisani uvjeti pod kojima stranac može voziti automobil na području Republike Hrvatske

Prema informacijama Ministarstva unutarnjih poslova, propisano je da stranac kojem je odobren privremeni ili stalni boravak u Republici Hrvatskoj i hrvatski državljanin koji se iz inozemstva vrati u Republiku Hrvatsku, a i osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava i misija stranih država i predstavništava međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj, stranih trgovinskih, prometnih, kulturnih i drugih predstavništava te stranih dopisništava, mogu upravljati motornim vozilima na osnovi važeće inozemne vozačke dozvole za vrijeme do godinu dana od dana ulaska u Republiku Hrvatsku.

Također, MUP napominje kako se inozemna vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima D1 ili D kategorije neće priznati osobama koje nemaju 24 godine života, za C kategoriju 21 godinu, C1 i B kategoriju 18 godina života.

 

GALERIJA Lišće pada, lipa cvate... Znate li kako su mjeseci u godini dobili svoje ime u hrvatskom jeziku?
Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici  iz smjera čvorova Buzin i Zagreb-zapad prema naplati Lučko
1/16
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
20:11 25.05.2024.

neki dan na zelenom valu, policija radi kontrole glovo vozaca i svih ostalih motora. zaustavili i men, dao papire i sve ok. oko sebe gledam 5-6 motora glovo...sve bez dozvole. jel kaznjena aplikacija za to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije