Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kada srednja klasa jede u pučkoj kuhinji, apsurdi se ostvaruju

U Španjolskoj će izbori biti u prosincu. Ako Podemos, stranka srodna Syrizi, na lokalnim izborima u svibnju pobijedi, Europa će ne naći u novom šoku

Komentari 6

JZ
jzadra17
22:18 27.01.2015.

1989g Hrvatska je bila najrazvijenija republika (bdp po glavi stanovnika) u ovom dijelu Evrope i ispred Slovenije i dođe Tuđman i hdz i pogledaj narode gdje smo sada? Cijela Hrvatska u pučkoj kuhinji sem 200 bogatih obitelji.

VL
Avatar bambam
bambam
17:11 27.01.2015.

Nije ni cudo... socijalna nepravda je dosegla takve razmjere da, da se komunizam nije vec dokazao kao promaseni sistem, vjerujem da bi izbila revolucija. Iako koncept stednje sam po sebi nije promasen, ocito se stedi na krivim mjestima. Kao i kod nas, s jedne strane se subvencionira kupovina hibridnih vozila, a s druge strane ljudi nemaju sto jesti.

VL
KI
Kissinger
07:37 28.01.2015.

koji apsurdi se ostvaruju ?gospođo,tebi nije apsurd 200 superbogati obitelji.što ti misliš kad će ti bogataši početi ulagati na opustošenu i zapuštenu liku,kordun i banovinu - NIKAD- ! nažalost ta područja mogu oživjeti samo državne investicije u proizvodnju,a ti to nazovi APSURDOM.do 1991 tamo nije bilo nezaposlenih a sad nigdje proizvodnog pogona.nastavi prodavati tzv-demagogiju.

VL
VM
Vatro Marx
18:27 27.01.2015.

Nije u opce nikakvo iznenadjenje,partija lijevo orijentisana Podemos je naj popularnija u Spanolsku. Na zaboravimo da su velike korupcije u vodecoj partiji PP, vec su poceli da se pravdaju a kakvo pravdanje oko 40 miliardi eura sto se zna dada je nestalo.Nezaposlenost je ogromna oko pet miliuna, puno je mladih intelektualaca napustilo Spanjolsku. PP kao i PSOE dosada su se mijenjali, po savkom izgledu da je dosao kraj za ove dvije partija . Podemos je za godinu i pol postigao tako veliko povjerenje , pred svojim narodom vec su prvi na listi. Prvi sakretar Pablo Iglesias partinje Podemos i njegovi suradnici to su svi mladi intelektualci.Obecali da ce Spanjolsku vratiti na staro mjesto. Krajem ove godine su izbori, u nadi da ce uspijeti.

VL
AM
amky1
21:51 27.01.2015.

Ja već uplatio troškove školovanja u Kumrovcu i nabavio literaturu da proučim marksizam. Izgleda stvarno da će trebati.

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
12:36 28.01.2015.

ima već više od godine dana da se grčko gospodarstvo ipak počelo oporavljati i to zahvaljujući mrskim mjerama koje im je "nametnula" EU...a odugovlačenje sa reformama u javnom sektoru ih je bilo dovelo u tešku krizu, pa bi bilo bolje da Tsipras gleda rezultate koji su već postignuti,umjesto što obećava narodu neizvedive stvari..nadamo se da će i Hr krenuti sa reformama, kako se ne bi dogodio grčki scenarij

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.