Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanje Cestinga

'Kada ponudu od 6,7 milijuna kuna da radnik s plaćom od 5000 kuna, logično je zaključiti da iza toga stoji netko drugi'

marko bagarić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
27.01.2017.
u 15:04

Marko Bagarić, direktor tvrtke Cesting, čiji je najveći pojedinačni vlasnik Osječko-baranjska županija, želi kupiti i preuzeti to poduzeće, tvrdi Vladimir Šišljagić

Marko Bagarić, direktor tvrtke Cesting, čiji je najveći pojedinačni vlasnik Osječko-baranjska županija, želi kupiti i preuzeti to poduzeće. Ustvrdio je to župan Vladimir Šišljagić koji, opet, poziva radnike da postanu suvlasnicima te firme.

Uspješna je to, inače, tvrtka s 90,4 milijuna kuna prihoda te 910.433 kuna neto dobiti u 2015. godini. Posao joj je održavanje državnih, županijskih i lokalni cesta, a osim s osječko-baranjskom, ima ugovore i s upravama za ceste u Vukovarsko-srijemskoj te Virovitičko-podravskoj županiji. Na glasu je i kao dobar poslodavac, prosječna bruto plaća iznosi 7.336 kuna, a broji gotovo 300 zaposlenika.

Županija je vlasnik 38 posto udjela, mali udjeličari imaju 32 posto, a do prije godinu dana 10 posto je pripadalo Hrvatskim cestama. Preostalih 20 posto su trezorske dionice Cestinga. Šišljagić, pak, tvrdi kako je lani u veljači Cesting gotovo u tajnosti otkupio udjel Hrvatskih cesta pa trezorske dionice tvrtke dosežu danas 32 posto. Četiri mjeseca kasnije, Cesting odlučuje prodati vlastite udjele, nešto po 700, a nešto za 909 kuna po udjelu, "iako je nominalna vrijednost 1000 kuna".

- Direktor Bagarić ponudio je za njih 7,4 milijuna kuna, a izvjesni radnik Mladen Bošković 6,7 milijuna. Nadzorni odbor u listopadu je odbio suglasnost za prodaju dionica, zbog stava da se radi o skrivenoj ponudi nepoznate osobe, odnosno da se radi o neprijateljskom preuzimanju. Tek nakon toga, Osječko-baranjska županija upoznata je sa zbivanjima u Cestingu – ustvrdio je Šišljagić. Župan je tada sazvao Skupštinu društva na kojoj je poništena odluka NO-a o prodaji dionica i zatražena revizija. Nova sjednica trebala je biti prije dva tjedna, a na njoj se planiralo povući spornih 32 posto trezorskih dionica, i to tako da 56 posto njih postane vlasništvo Županije, a ostalo pripadne malim udjeličarima. Nije bilo, pak, kvorima pa je nova sjednica u ponedjeljak.

- Ne znam tko iza toga stoji, ali kada ponudu od 6,7 milijuna kuna da radnik s plaćom od 5000 kuna, logično je zaključiti da iza toga stoji netko drugi. Očekujem da se svi udjeličari pojave na Skupštini – poručio je Šišljagić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije