Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić

'Kada će žena moći začeti bez muškarca, onda će moći i sama odlučivati o djetetu'

Ruža Tomašić
Foto: Youtube
1/2
16.01.2014.
u 17:48

Kada će žena moći sama začeti dijete, onda će moći sama i odlučivati o tom djetetu, rekla je danas u svom govoru hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić na plenarnoj sjednici EP-a na temu "Nediskriminacija u sklopu spolnog i reproduktivnog zdravlja i prava".

Kada će žena moći sama začeti dijete, onda će moći sama i odlučivati o tom djetetu, rekla je danas u svom govoru hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić na plenarnoj sjednici EP-a na temu "Nediskriminacija u sklopu spolnog i reproduktivnog zdravlja i prava".

"Diskriminacija je svevremenski problem za koji je teško pronaći univerzalno rješenje. Držim i duboko vjerujem da svi građani moraju biti jednaki pred zakonom i da moramo poštovati ljudska prava. No, stječem dojam kako određene skupine žele biti jednakije, što je put u potpuno pogrešnom smjeru. Diskriminacija je diskriminacija, bila ona negativna ili pozitivna i kao takva je nepravedna i nepoželjna. Prava jednih ne smiju ići na štetu drugih i to je najjednostavnija i jedina ispravna formula koju treba slijediti", rekla je Tomašić.

"Svi znamo da treba muškarac i žena da se začne dijete"

"Moram iskazati žaljenje i razočarenje što se ova tema našla na dnevnom redu jer držim kako su zastupnici jasno i nedvosmisleno rekli što misle o njoj. Bojim se da određene političke snage ne mogu u potpunosti pojmiti demokraciju pa koriste i nasilne metode da svima nama nametnu svoja ideološka stajališta. I gospođo predsjednice, svi znamo da treba muškarac i žena da se začne dijete. Onaj čas kada će žena moći sama, bez pomoći muškarca začeti to dijete, onda može sama i odlučivati o tom djetetu."

>> Ruža Tomašić: Četnici još uvijek imaju pretenzija na hrvatski teritorij

Komentara 44

HR
HR4ever
18:01 16.01.2014.

Ruzo da te nema,trebalo bi te izmisliti.....

Avatar cera
cera
18:05 16.01.2014.

Podrzavam bez dlake na jeziku

Avatar tajar
tajar
20:49 16.01.2014.

Dodao bih još, da kad će muškarac s muškarcem začeti dijete onda mogu sklopiti brak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije