Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Kad vojska nekamo ide bez poziva, to se zove okupacija

Ako to dosad sami nisu znali, Vučić i Vulin odsad mogu znati da ne vladaju u Hrvatskoj

Komentari 41

SC
schtross
00:00 10.09.2019.

O ne, Mirko Galić je opet čitao komenrare gdje ga nazivaju srbendarom pa je morao natipkati tekst ispunjen domoljubljem.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:00 10.09.2019.

pa lijepo, ajd onda nazovite istim imenom i akcije izraelaca, amerikanaca, francuza, u recimo siriji... bez poziva vlasti, došla strana vojska... to je u svakoj zemlji jednako, i zove se okupacijom, agresijom. eto, i hv je ušla u bosnu svojevremeno, na poziv jedna strane u sukobu... u zemlji sa tri naroda, jednu stranu u sukobu podrži strana zemlja svojim vojnim snagama... pa sad...

VL
Avatar Django
Django
00:28 10.09.2019.

Ne, nego se to zove agresija. Okupacija je ako uspiju u namjeri.

VL
MA
martinovic
03:10 10.09.2019.

sbija nikad nece prestati voditi specijalni rat protiv hrvata i drzave sa osnovnim ciljem prikrivanjem vlastitih zlih agresorskih namjera i nedjela... povijest se ponavlja ...nad nama su poslije 2.svj.rata izvrsili genocid ali za to imaju mit o jasenovcu...kad ce tomuu doci kraj...mislim da nikad...tomu nema kraja....a mi nemamo drzavnike nego cinovnike ...tzv..evropejce...

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
06:10 10.09.2019.

Jedno je sigurno:Srbija se nikada,ama baš nikada neće odreći agresorskih teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj i ona ne priznaje povijesni legalitet ne samo hrvatske države nego niti hrvatske nacije("veštačka nacija" po Šešelju).Dokaz je ono što u Srbiji izvode s Bunjevcima.Stvar je samo hoće li za svoje ambicije pridobiti povijesnu šansu da izvuku spremljeni i naoštreni nož.Nitko tko s time nije raščistio nema pravo biti hrvatski političar!S obzirom na to Srbija bi se morala teritorijalno dovesti u granice koje bi jamčile da se uništio taj patološki svjetonazor koji remeti Europu.Dok,na žalost opet nekoj od velikih svjetskih sila ne bude odgovaralo da se on aktivira kao što je to bilo nakon I.svjetskog rata.

VL
NO
nostradamus11
00:50 10.09.2019.

oba aleksandra dobila ime po aleksandru makedonskom..velikom vojskovođi..za one koji ne znaju..takodjer srbin ;)

VL
SO
Somelier
09:39 10.09.2019.

Ponoviti ču nešto sasvim normalno i za normalnoga čovijeka razumljivo a mene se zbog toga svaki puta zatvara na 2 ili tjedan dana. Ponovno tvrdim. Ako se svi hoćemo riješiti mržnje zar nije logično da Hrvatska vlada napravi pritisak na Srbiju i preko Izraela i preko USA da se vrate arhivi iz Beograda u Zagreb vezani na NDH i Jasenovac pa da se konačno prava istina sazna. Ako su srbi (Nedić) u drugome svjetskome ratu istrijebili Židove i pisali Hitleru da je "Serbien Juden fre" kako to da se njih ništa ne pita a samo Hrvatska snosi sve krivice. Otvorimo arhive pa da vidimo koliko je stvarno bilo kojih žrtava a ne kako i ovaj novinar piše da su nad hrvatskim srbima od strane ustaša strašni zločini počinjeni, a ne zna istinu. Ponavljamo ono što su nam komunisti 50 godina servirali a što sa istinom nema blage veze.

VL
Avatar Viktor999
Viktor999
10:28 10.09.2019.

Čudi me da je ovakav članak uopće ugledao svjetlo dana na portalu kao što je VL😀😀😀

VL
DU
Deleted user
07:38 10.09.2019.

Dobar, pametan i odmjeren članak.

VL
Avatar bokolo
bokolo
00:25 10.09.2019.

Sada im Hrvatska mora hitno pomoci da udju sto prije u EU i da nema kontrole na granicama. Ajd pa sta mi nismo pravi papani.

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
07:25 10.09.2019.

šta ljubav uradi čovjeku!!

VL
TM
trade_mark
09:11 10.09.2019.

dajte smirite strasti. grupica srpskih vojnika išla na neku komemoraciju, zaustavili ih na granici i vratili natrag. i sad hrvati slave ko da su još jednom pobijedili u ratu. pa šta? jel vam radi toga danas jeftiniji kruh? imate veću plaću i manji porez? sud vam je riješio predmet koji se odugovlači 20 godina? ništa od toga. srbi su vam trenutno najmanji problem u ovoj državi, a pred pravim problemima se ponašate kao nojevi - glava u pijesak!

VL
Avatar ChrisRedfieldRPD
ChrisRedfieldRPD
02:15 10.09.2019.

A joj,zar je kampanja već počela ovako rano?Pa to je rekord.Inače počne par dana kasnije.

VL
Avatar MK
MK
10:12 10.09.2019.

A jel ga je Mirko Galić opet namljeo... Zaista neznam zašto mi Hrvati uvijek mislimo da moramo dodatno izmišljati nešto veće kao u ovom slučaju "okupaciju" ili "virtualnu okupaciju" umjesto da jednostavno kažemo "ovo je Hrvatska, nju čuva Hrvatska Vojska i bez poziva nema druge Vojske - doviđenja Vučko"... A što li Mirko Galić kaže kada se u Srbu ili Kumrovcu okupe u vojnoj JNA monturi i kapama? Jesu li i to onda okupatori? A mislim da sam pored Tomislava Ivića (izaslanika Premijera Plenkovića) na Sutjesci u BiH vidio osobu u uniformi HV-a i iskreno mislim da bi se i mi trebali prestati gluparati - koliko ja znam osobe u uniformi HVO-a isto nije bilo tamo... Vučko ga zateže Četnički a Galić Titoistički... A opet nekakve Ustaše krive u njihovom preseravanju... Galiću, a jeli Dražu Mihajlovića i onih 28'000 MVAC-Četnika u NDH znači isto možemo ubrajati u srpske žrtve ili njih ubrajamo Ustašama jer su lovili komunistički orijentirane Srbe po NDH?

VL
NE
neboiznadzagreba
23:50 09.09.2019.

Sanader i Janša su se (ne)dogovarali oko dizanja tenzija oko Piranskog zaljeva u predizborna vremena, Plenković i Vučić se (ne)dogovaraju oko dizanja tenzija u predizborno vrijeme - igre moći.

VL
MA
maximinimax
05:00 10.09.2019.

Koliko prašine radi jednog vraćenog kombija, bez veze i beznačajno

VL
Avatar smuljko
smuljko
07:00 10.09.2019.

Majke ti mile sto cini politika....i strah...od nekad uglednog i objektivnog novinara..do surfanja na istim valovima danasnje recentne politike koja ne zaostaje puno za onom iz 90 tih...strava

VL
UR
urgent
05:42 10.09.2019.

ipak postoji mogucnost da je to sve Pupovac namjestio

VL
Avatar Croatino
Croatino
08:46 10.09.2019.

Srbija s trenutnom ekstremistickom vladom Vucic, Dacic i Vulin ne moze biti europski partner ni dobar susjed. Ta istina im se mora reci direktno i smjesta otvoreno djelovati protiv ulaska Srbije u EU na svakoj politickoj razini. Objasnjene je jako jednostavno: Vucic i Dacic su ratni huskaci iz 90-ih i nisu se promjenili, tako da su pretnja svim svojim susjedima. Dok oni vode Srbiju, nema suradnje nego samo oprez jer su opasni i vjerujem da bi cak provocirali novi rat da spase svoju politicku karijeru u kojoj su izgubili veliku Srbiju i Kosovo.

VL
Avatar Neobavezno
Neobavezno
09:21 10.09.2019.

ohrabreni anemicnim pristupom nasih politicara trice dobile krila............dio krivice je i na nasim politicarima pristup im je gladenje perom po guzici...............

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.