Naslovnica Vijesti Crna kronika

Kad je ranjena u prsa pokušala pobjeći, pucao joj je i u leđa

Milan Knežević imao je 2,2 promila alkohola u krvi, a i susjeda kaže da ga trijeznog gotovo i nije viđala.
17. svibnja 2010. u 22:55 12 komentara 110 prikaza
ubojstvo
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

– Noć prije nego što je Milan Knežević ubio moju nećakinju zvali smo policiju jer je prijetio da će ubiti električara. Policija ga je odvela, ali on se vratio sljedeću noć i ubio Mirjanu pred mojim očima – kazala je Milka Mandić (67), strina Mirjane Nikolić (38) koju je sinoć u Tomingaju kraj Gračaca ubio Milan Knežević (40).

Tek došla iz Subotice
Ubojstvo u gotovo napuštenom zaseoku u Lici, u koji se M. Nikolić vratila prije nekoliko dana iz Subotice po ključeve za obnovljenu kuću, dogodilo se preksinoć oko 21 sat.

– Noć prije rekao je da je električareva žena nazvala njegovu i tvrdila da je Milan s Mirjanom u ljubavnoj vezi te da ga je žena s djetetom zbog toga napustila. I njegova žena bila je nazvala Mirjanu i rekla da će se nešto loše dogoditi. Bio je pijan. Pitao je tu noć Mirjanu zašto ne želi biti s njime. Kazao je da zna da je ona u vezi s električarem. Ona mu je rekla da nikad nije bila s tim čovjekom, da neće biti ni s njim te da ima muža i 6-godišnjeg sina koje nikad ne bi napustila. Kad je rekao da će ubiti električara, pozvali smo policiju koja ga je odvela – rekla nam je M. Mandić. No došao je noć poslije, opsovao ih jer su zvale policiju te zapucao iz pištolja. Ona mu je gurnula ruku pa je prvi metak promašio Mirjanu.

Nasilje nije prijavljeno
– Pogodio ju je u prsa, a kada je ona ranjena pokušala pobjeći iz kuće, on je krenuo za njom i ispalio još nekoliko metaka u nju, u leđa. Pala je stotinjak metara od kuće, a on je sjeo u traktor i otišao – kaže M. Mandić.

Mirjana je jesenas angažirala Milana da očisti šumu oko kuće koja se obnavljala. Svraćao je, no nisu bili u ljubavnoj vezi.

– Možda je bio ljubomoran, ali mislim da je razlog i alkohol jer ga i nisam viđala trijeznog – kaže M. Mandić. Da je bio pijan potvrdio nam je i žrtvin stric Dušan Mandić, koji je bio u kući i vidio Kneževića s pištoljem.

Policija je zaustavila Kneževića na traktoru i on im je predao pištolj koji je ilegalno posjedovao. Imao je 2,2 promila alkohola u krvi, a policiji je otprije poznat po više kaznenih i prekršajnih prijava, pa i za obiteljsko nasilja.

– Imali smo dojavu u kojoj je traženo da se Kneževića udalji iz kuće, što je i učinjeno. Policija je u kući zatekla i Mirjanu Nikolić i Kneževića. Knežević je upozoren te je otišao. Prijave nasilja nije bilo – kažu u policiji o prijavi noć prije ubojstva.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • laki80:

    eeeeee moj ličanine pročitaj komentare pa vidi ko je započeo raspravu o nacionalnosti...ja sam skontala o kome misliš da je riječ,pa čisto da znaš da nisam sašica...već zensko al,to nije vazno sad ...bas me briga jesu li bili u vezi ... prikaži još! mene je samo pogodilo to sto ga branite sa ptsp ovo nema opravdanja...

  • western01:

    ...sto je svrha ovoga...Miln K i Mirjana N...u Gracacu svi znaju tko je ubijen kao i U Vinkovcima pod punim imenom objavljeno....

  • laki80:

    Pa vi ste prvi počeli kako je to srbin uradio da mi oruzje imamo..ja poznajem milu i on je dusa od čovjeka al to sto je ubio zenu na takav krvnički način nemorate ga opravdavati sa tim (kako je gledao ... prikaži još!o kako mu srbi pale kuću i slično) jer i moja kuća je zapaljena pa moj tata nije nikog ubio,a za vasu informaciju moj djed nije palio nikom kuću jer je bio stari čovjek koji je ostao čuvati kuću i krave u KIJANIMA pa ga nema pa sad vi lovincani komentarisete koliko hoćete...A MILE SE BAS NAJVISE DRUZIO SA SRBIMA I SA NIKIM NIJE IMAO PROBLEMA VEĆ SA SVOJIM SUMJESTANIMA KOJI SU GA MRZILI JER SE DRUZI SA SRBIMA SA KOJIMA JE ODRASTAO.!!!!!!!A Mirjana je imala dobrog ljepog i pametnoig muza pa zar bi joj trebao jedan alkoholičar(JER AKO SE NETREZNIS NIKADA ONDA SI ALKOHOLIČAR)