Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kad HDZ-ovci ponesu glave

Novi vladar HDZ-a, ako će doista biti vođa, a ne nečija marioneta, trebao bi odmah provesti brzu i temeljitu kadrovsku čistku.

Komentari 11

Avatar abakus
abakus
21:34 23.06.2016.

HDZ je prošlo-svršena stvar, pogotovo kad se uzme u obzir mogućnost da joj Plenković postane predsjednik ili Tolušić koji već najavljuje "HDZ bez partizana i ustaša" (što znači da će SDP nastaviti po starom lupati po desnici i desnim vrijednostima, dok će HDZ ponizno šutjeti o zločinima partizana i titovog režima koji su, za razliku od ustaških, potpuno neistraženi). U tom slučaju gubi znatan dio svojih zaista desnih birača. Dobiva li neke nove zato? Teško. Oni koji glasuju za SDP nastavit će glasovati za tu stranku, oni neodlučni ili koji su glasovali za MOST ostat će neodlučni ili će opet glasovati za MOST (ili Živi zid ili SDP ili neku drugu manju stranku, ali za osramoćeni HDZ sigurno neće). HDZ-u time slijedi potop na novim izborima. I to zasluženo. Jedini način da taj potop umanje jest jak zaokret, ali ne prema liberalnim idejama i ljevici, već prema desnim vrijednostima - no ovoga puta zaista, a ne samo u predizbornoj retorici. Kako stvari sada stoje s tom strankom koja nikad zaista nije bila desna, ne vjerujem da će do toga doći.

VL
DU
Deleted user
09:49 24.06.2016.

Dok neki viđeniji članovi te stranke, ne kvalitetniji, na čelu sa zamjenikom predsjednika daju izjave kakve daju, od one da će birati onog koji se založi za ukidanje Titovog trga u Zagrebu, HDZ nema šanse. One Slavonce koji svakodnevno iseljavaju,, poljoprivrednike koji uz svoj silni trud i rad svakodnevno propadaju i druge slične primjere, poli nešto među nogama da li će u Zagrebu biti Titov trg ili ne. Izjava zamjenika predsjednika stranke da on neće dozvoliti da novi predsjednik kreira izborne liste i odabire svoje suradnike već je odbila 5% potencijalnih glasača od HDZ.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.