Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt Kaczynskog

Kaczynski poginuo zbog pogreške aerodroma Smolensk?

poljski predsjednik sa suprugom
Reuters
15.04.2010.
u 17:24

Ruska novinarka došla je do informacija da, kad je slijetao avion u kojem je bio poljski predsjednik, na aerodromu nije bilo radiolokacijskog uređaja koji je nekoliko dana ranije pomogao pri slijetanju Putinova aviona.

U Poljskoj se nastavljaju rasprava i prosvjedi zbog pokopa poljskog predsjednika pored poljskih kraljeva u Krakovu, a tamošnji mediji prenose iz Rusije kontroverznu informaciju da za vrijeme nesreće na aerodromu u Smolensku nije bilo neophodnog radiolokacijskog uređaja. Novinarska Moscow Timesa Julija Latinina došla je do informacije da je uređaj 7. travnja pomogao u pravilnom spuštanju aviona Vladimira Putina.

Međutim, na dan katastrofe uređaja tamo nije bilo, tvrdi novinarka koja se poziva na informacije od pilota koji znaju procedure letova premijera Vladimira Putina. Posjet poljskog premijera Tuska i ruskog Putina bio je pripremljen detaljno, a posjet predsjednika Kaczynskog tretiran je drugačije, ustvrdila je ona u izjavi za poljski radio.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je dolazak na pogreb Lecha i Marije Kaczynski u Krakov najavilo 40 državnih delegacija. Varšavom već nekoliko dana prolaze kolone s tijelima žrtava tragedije u Smolensku, a red osoba koje žele odati počast predsjedničkom paru Kaczynski ne smanjuju se. Danas su iz Moskve prevezena tijela 34 osobe. Poljska vlada objavila je predviđanja da bi u subotu u Varšavi na pogrebnoj ceremoniji svih 96 žrtava katastrofe moglo biti 1,5 milijuna građana.

Ključne riječi

Komentara 33

NX
nevidljiv_x
07:00 16.04.2010.

Ja sumnjam u dobrotu FSB-ja da je ucinkovito odradjen posao, svi dokazi su bez dokaza. Bog!

SV
SviSveti
18:09 15.04.2010.

Naravno, a sve po direktivi druga Putina i KGBa koji time salju upozorenje svima koji progovore istinu. Izgleda da Moskva nema kontrolu nad medijima u Poljskoj kao sto ima Beograd nad medijima u Hrvatskoj, stoga udaraju direktno u glavu. Kod nas je drugacije i sve pod CK kontrolom i pod okom Terazija te tek tu i tamo odleti u zrak poneki Pukanić koji se osudi progovoriti. Mislim da je gora smrt kad Putin servira radioaktivni caj predsjednicima susjednih drzava ili protivnicima ruske komunisticke diktature. P.S. Moj nick \"pršut\" mi je baniran, kao i dugogodišnji i LEGENDARNI antisrpski i antikomunisticki ncik PTICa a nakon njega i Birdy, zbog toga sto sam progovorio o tome da VL pise komentare i pod mojim ncikom. Isto rade ti SDP komunisti i drugim komentatorima!

NX
nevidljiv_x
07:01 16.04.2010.

Pozdrav gospodine M@rsi :). Bog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije