Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U HIMALAJIMA

Pala kabina sa žičare u Kašmiru: među sedmero mrtvih i dvoje djece

Foto: Wikipedia
25.06.2017.
u 17:40

U gondolama na skijalištu Gulmarg ostalo je blokirano još oko 150 ljudi, a spasioci tragaju za turistima koji su možda ispali iz drugih kabina

Sedam je osoba, među kojima dvoje djece, smrtno stradalo kad se kabina žičare u popularnome indijskom skijalištu Gulmarg u Kašmiru otkačila i pala s tridesetmetarske visine na tlo, izvijestila je policija. 

Agencije prenose da je smrtno stradalo najmanje četvero turista i troje lokalnih stanovnika, među kojima i lokalni vodič.  

Neimenovani policijski izvor ranije je rekao da se gondola otkačila nakon što se na nju srušilo stablo. 

U ostalim gondolama na skijalištu Gulmarg ostalo je blokirano još oko 150 ljudi, a otegotnu okolnost predstavljao je snažan vjetar. Po riječima visokog policijskog dužnosnika Imtiyasa Hussaina svi su spašeni i na sigurnom su. 

Spasioci po okolnim šumama tragaju za turistima koji su eventualno ispali iz neke druge gondole. 

Himalajski dio Kašmira podijeljen je na indijski i pakistanski dio. Žičara skijališta Gulmarg jedna je od glavnih turističkih atrakcija zapadnih Himalaja. Popularno je skijalište indijskih i stranih turista. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije