Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Grabar Kitarović:

Vojnici nisu teret za proračun ili topovsko meso

Kolinda
Foto: Goran Jakus/Pixell
27.09.2014.
u 15:11

Ocijenila je da neki koji žive u Hrvatskoj iz svojih limuzina sa zatamnjenim staklima ne vide što se oko njih događa.

Kandidatkinja za predsjednicu republike HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović, na današnjem osnivanju zagrebačkog ogranka Zajednice branitelja HDZ-a Gojka Šuška u hotelu Internacional, ocijenila je da se na hrvatske vojnike gleda kao na teret za proračun ili kao na topovsko meso za one koji su izabrali otići u misije u Afganistanu, a aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću zamjerila je da se njegova uloga zapovjednika oružanih snaga svodi na dijeljenje odličja.

- Imamo vrhovnog zapovjednika koji tu i tamo možda posjeti pokoju jedinicu, ali sve što radi, je zapravo da dijeli odlikovanja i promaknuća - kazala je Grabar-Kitarović čiji je stav da hrvatski vojnici promoviraju Hrvatsku kroz misije u koje odlaze.

- Hrvatskoj treba vrhovni zapovjednik, odnosno zapovjednica, koja će voditi brigu da su Oružane snage uvijek spremne i sposobne obraniti suverenitet dostojanstvo i slobodu Hrvatske. Budimo ponosni na naše Oružane snage i ponašajmo se tako prema njima - kazala je predsjednička kandidatkinja.

Na prigovore da godinama živi izvan Hrvatske, odgovorila je da neki žive, ali kroz zatamnjene prozore svojih limuzina ne vide što se oko njih događa.

Komentara 73

Avatar jimym127
jimym127
23:25 27.09.2014.

koji jadni komentari, pa di su normalni ljudi u Hrvatskoj , o tempora o mores. Kolinda je hrvatska kraljica i sigurna pobjednica.Pozdrav iz Zadra.

Avatar dominikanac62
dominikanac62
22:12 27.09.2014.

Bravo Kolinda!

MR
midnight rose
15:48 27.09.2014.

bravo Kolinda! Ovo je naša predsjednica, žena koja zna i može! Vidi se da će raditi prvenstveno za dobrobit hrvatskog naroda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije