Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u vukovaru

K. Grabar Kitarović: Ovo nije dan za bilo kakve političke izjave

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/10
08.10.2014.
u 13:11

U izjavi novinarima rekla je kako je ovoga dana došla u Vukovar prisjetiti se svih ubijenih i nestalih

Polaganjem vijenca podno spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari danas je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović započela svoju posjetu Vukovaru i Vukovarsko – srijemskoj županiji.

– Došla sam se pokloniti žrtvama Ovčare kao i svim žrtvama iz Domovinskog rata, ubijenim civilima, braniteljima, nestalim, zatočenima… Vrlo mi je drago vidjeti hrvatske trobojnice ovdje. Mislim da je isticanje nacionalnog identiteta i pozitivnog domoljublja iznimno bitno za razvoj države jer domoljublje i vjera u sebe preduvjet je pozitivnog rada svakog čovjeka i napretka države, rekla je Grabar Kitarović u kratkoj izjavi novinarima. Na novinarski upit je li do sada već dolazila u Vukovar i je li bila sudionik Kolone sjećanja, kojom se 18. studenoga obilježava obljetnica pada obrane grada i stradanje civila, rekla je da je u Vukovar dolazila, ali da do sada nije sudjelovala u Koloni sjećanja. Najavila je da će ove godine svakako biti u vukovarskoj Koloni sjećanja.

Poslije Ovčare Grabar Kitarović je na pješačkom mostu u središtu grada, koji od nedavno nosi ime po francuskom dragovoljcu Jean Mischel Nicolieru, označi početak šeste po redu memorijalne utrke Vukovar – Tovarnik koja se održava u spomen na vlč. Ivana Burika ubijenoga 1991. godine. U još jednoj izjavi novinarima rekla je da sve prosperitetne nacije svijeta se ponose svojom državom i nacionalnim simbolima te da po njoj hrvatsku trobojnicu treba isticati u svakom trenutku.

– Malodušje koje vlada u Hrvatskoj je teško objasniti jer za to nema razloga. Hrvatska ima sve potencijale da možemo puno bolje živjeti. Međutim, danas neću o politici, ali mogu reći da sam se i kandidirala za predsjednicu kako bi maknuli to malodušje i vratili ljudima osmjeh na lice. O detaljima ćemo ovih dana, rekla je Grabar Kitarović koja je potom položila i vijenac podno spomen biste dr. Franje Tuđmana, održala sastanak u gradskoj upravi, susrela se i sa ženama silovanim u ratu u udruzi Sunčica… Prilikom posjete predsjedničke kandidatkinje Vukovaru bilo je vidljivo i kako su uz nju i članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji su prije nekoliko dana izjavili da još nisu odlučili kome će dati svoju podršku. Članovi Stožera bili su i dio izaslanstva koje je upalilo svijeću uz Grabar Kitarović.

Ona je prilikom posjete Ovčari od Vukovarca Zvonka Mašića dobila na poklon jedan od keramičkih simbola Vukovara i Domovinskog rata koje on prodaje i koji joj je tom prilikom zaželio pobjedu na predstojećim predsjedničkim izborima.

>>Kolinda Grabar Kitarović: Čvrsto sam uvjerena u pobjedu na izborima

>>Nezavisnost je službeno počela u podrumu INE

Komentara 48

HR
Hrvatska3014
11:39 08.10.2014.

Čestitam Dan neovisnosti od imperijalističke Srbije svim ljudima. Od Vukovara do Dubrovnika.

HR
Hrvatska3014
11:37 08.10.2014.

Čestitam Dan neovisnosti svim Vukovarcima, a posebno budućoj predsjednici. Kolinda je zakoon!

HA
happyshack92
12:48 08.10.2014.

vjerujem da će HTV (i drugi) emitirati primjerene programe na današnji dan - za dostojno obilježavanje Dana neovisnosti, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije