Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak borbi
Povratak na članak

Južnosudanski predsjednik: Sudan nam je objavio rat

Iako Sudan nije formalno proglasio rat, analitičari smatraju da Kiir svojim riječima samo pogoršava situaciju

Komentari 7

Avatar flegmatik
flegmatik
14:20 24.04.2012.

Eto sanse za Ameriku! Da donese mir i demokraciju narodima Sudana i Juznog Sudana.

VL
DR
drznedaj
16:05 24.04.2012.

Mislis da vec nisu imali svoje prste u odcjepljivnju Juznog Sudana? POsrzavam to kaj se krscanski Jug odcjepio od muslimanskog Sjevera, ali da USA nisu tu odigraele neku uloge ne vjerujem da bi do otcjepljenja uopce doslo, posebno ne tako relativno mirno.

VL
ZO
zook
16:24 24.04.2012.

mogu se pozdraviti sa industralizacijom zemlje koju su započeli, kao i sa naftom, demokracijom i mirom i razvojem....šteta

VL
SP
spartak
17:42 24.04.2012.

Divide et impera.

VL
PA
patria
18:52 24.04.2012.

Pa Sudan je već i prije osamostaljenja bio duboko politički, etnički i vjerski podjeljen na sjever i jug, dakle što se konačnoga razlaza tiče nije to stvar nikakvoga vanjskoga utjecaja.

VL
PP
Pink Panter
19:17 24.04.2012.

Svrha podjele Sudana nije bila \"zaštita kršćana\" (moš si mislit) već izguravanje Kine s tamošnjih naftonosnih polja i dolazak zapadnih kompanija.

VL
RI
Riznica
19:27 24.04.2012.

Ovo je ocito spletkarenje i uplitanje u probleme Sudana, koje za cilj ima podrsku seperatistickim idejama, podizanjem rasne i nacionalne netrpeljivosti, cime se stvara uznemirenost medu narodima u tom podrucju...Naivni su smatrali da ce se stanje u ovom kraju svijeta stabilizovati, nakon sto je Sudan dozvolio odvajanje Juga.. Ukoliko ujedinjene nacije ne zele, a ocit da ne zele Islamski i Arapski svijet bi trebale da hitno intervenisu, koristeci sva raspoloziva sredstva, kako bi se povukla okupatorska vojska sa sudanske teritorije i kako se problem ne bi prosirio na cijelo podrucje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.