Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucnjava u Seulu

Južnokrejski rezervist ranio četiri osobe u vojnom kampu pa počinio samoubojstvo

južna koreja vojska
Foto: ilustracija
1/2
13.05.2015.
u 09:46

Dvoje ranjenih u kritičnom je stanju, navodi se u službenoj izjavi južnokorejske vojske

Južnokorejski rezervist otvorio je vatru u vojnom kampu u Seulu jutros ranivši 4 osobe nakon čega je počinio samoubojstvo, javila je južnokorejska agencija Yonhap citirajući vojni izvor, a prenosi APRezervist je počeo pucati na svoje kolege tijekom vježbe u vojnom kampu u Naegok-dongu u južnome Seulu oko 10.44 sati. Dvoje ranjenih u kritičnom je stanju, navodi se u službenoj izjavi južnokorejske vojske.

U prijašnjim godinama događali su se slični napadi zbog čega raste zabrinutost zbog psihološkog stanja u vojnim snagama.

Svi sposobni Južnokoreanci moraju odslužiti obvezan vojni rok koji služi obrani zemlje od prijetnji kojima su sustavno izloženi od Sjeverne Koreje. Nakon što odsluže vojni rok, Južnokoreanci jednom godišnje moraju pohađati vježbe iz pucanja koje traju više godina.

>> Sj. Koreja održala vježbe kod granice, Jug: Naša vojska je spremna

Komentara 6

Avatar Alfons_x
Alfons_x
09:53 13.05.2015.

Jeste, točno je ovo o psihološkom stanju. No da napišemo i zašto? Naime Južna Koreja je već desetljećima pod američkom okupacijom, zajedničke vježbe, baze, politika. Nitko ne pita narod Južne Koreje da li to želi. Mnogi južnokoreanci bi dali život da vide svoju zemlju bez amerike dok bi velik broj njih želio da se te "dvije koreje" ponovno ujedine. Naime oni su isti narod, ista vjera, razdvojeni radi nečijih interesa..

AA
aabbcc
20:45 13.05.2015.

...moraju pohađati vježbe iz pucanja _____ ako vec nije diktatura na jugu za politicare i njihovu vlast bi morali ginuti oni koji su i glasali za nju ! a tjerati one protiv je dobro poglupo !!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
21:54 13.05.2015.

Nakon napada na Americkog ambasadora ovo je vec drugi izraz "ljubavi" prema permanentnoj okupaciji i militarizaciji Juzne Koreje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije