Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBLAGA KAZNA

Južnoafrička Republika žalit će se na Pistoriusovu presudu

Pistorius
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.07.2016.
u 14:17

Paraolimpijac ovjenčan zlatom osuđen je u srpnju zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp 2013. u svojoj kući u Pretoriji

Južnoafrička vlada uložit će žalbu na presudu protiv Oscara Pistoriusa, koji je dobio šest godina zatvora za ubojstvo svoje partnerice, jer je smatra "šokantno blagom", kazali su u četvrtak tužitelji.

Paraolimpijac ovjenčan zlatom osuđen je u srpnju zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp 2013. u svojoj kući u Pretoriji. Neki pravni stručnjaci ocijenili su tada da je dobio blagu kaznu.

"Kazna šest godina zatvora u svim je okolnostima nerazmjerna počinjenom ubojstvu, to jest šokantno blaga", objavilo je tužiteljstvo.

"Takvom presudom nanesena je nepravda i mogla bi diskreditirati pravosudni sustav."

Kazna je više nego upola manja od 15 godina zatvora koliko su tražili tužitelji, koji su isticali da se Pistorius ne kaje za ubojstvo.

Sutkinja Thokozile Masipa objasnila je da je u trenutku drame bio "ranjiv" jer nije imao proteze na nogama, a olakotnom okolnošću smatra i to što je pokušao oživjeti Reevu te što je poslije zatražio oprost od njezine obitelji.

Pistorius je ubio Reevu Steenkamp u noći na 14. srpnja 2013. Branio se da je mislio da je lopov kada je zapucao na zahod u kojem se ona sakrila.

>> Oscar Pistorius dobio šest godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije