Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moon Jae-in:

'Sjevernokorejski nuklearni arsenal previše razvijen da bi ga se moglo brzo uništiti'

Foto: Reuters
1/4
14.11.2017.
u 14:52

Govoreći novinarima na Filipinima, Moon je rekao da bi se, kad bi Sjeverna Koreja pristala na pregovore, oni mogli voditi tako da sve opcije budu otvorene.

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in rekao je u utorak da Sjevernoj Koreji neće biti lako uništiti svoj nuklearni arsenal brzo, čak i kada bi to željela, s obzirom na to da je jako razvijen.

Govoreći novinarima na Filipinima, Moon je rekao da bi se, kad bi Sjeverna Koreja pristala na pregovore, oni mogli voditi tako da sve opcije budu otvorene.

"Ako počnu pregovori o rješavanju sjevernokorejskog nuklearnog pitanja, mislim da će realno biti teško da ona posve uništi svoje nuklearne kapacitete jer su njezini nuklearni i projektilni arsenali u razvijenoj fazi", rekao je.

"Kada bi se to dogodilo, sjevernokorejski nuklearni program trebalo bi suspendirati, a pregovori bi se mogli voditi o potpunoj denuklearizaciji."

Sjeverna Koreja poručila je prošli tjedan da se ne protivi dijalogu, ali i da nikada neće na pregovarati o svojim najvišim interesima i sigurnosti svojeg naroda.

Nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje

Komentara 3

AA
aabbcc
22:33 21.11.2017.

Treba pomoci Jugu. Samo propaganda o nazadnosti i zaostalosti Sjevera ne pomaze narodu Juga. Nisu ovce pa da ne vide moc i snagu razvijenog Sjevera.

ZG
zg223
16:18 14.11.2017.

mozes mislit kako ce ugasiti program sada kad spadaju medju 10 vojno najmocnijih zemalja na planeti.i nakon 60 godina sankcija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije