Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osam hitaca u leđa

Snimka ga razotkrila: Policajac namjerno upucao Afroamerikanca

walter scott ubojstvo
Foto: screenshot/youtube
1/2
08.04.2015.
u 09:37

Gradonačelnik North Charlestona, Keith Summey, jučer je objavio kako se protiv policajca Slagera pokreće optužnica za ubojstvo

Ameriku potresa novo ubojstvo Afroamerikanca kojeg je s osam hitaca iz pištolja upucao policajac. Ubojstvo se dogodilo u subotu u gradu North Charlestonu (Južna Karolina) u kojem živi oko 1000.000 stanovnika i snimljeno je kamerom – policajac Michael Slager (33) ubio je Waltera Scotta (50), piše Advance.hr.

Slager je prvotno tvrdio kako je ubio Scotta jer se bojao za svoj život nakon što mu je Scott, navodno, oteo pištolj (za omamljivanje) za vrijeme konfrontacije na ulici. No, jučer se na New York Timesu pojavila videosnimka koju je snimio slučajni prolaznik iz koje je razvidno da policajac Slager ne govori istinu – pucao je Scottu u leđa, i to ukupno osam puta, a snimka pokazuje da  Scott uopće nije bio naoružan.

Gradonačelnik North Charlestona Keith Summey jučer je objavio kako se protiv policajca Slagera pokreće optužnica za ubojstvo. Za vrijeme novinske konferencije gradonačelnik Summey istaknuo je kako je Slager donio "krivu odluku". Za pravdu, ako je bude, zaslužna će ipak biti videosnimka, što je jučer potvrdio i gradonačelnik Summey ističući: "Kada si kriv, kriv si. Bez ove videosnimke... bilo bi teško sa sigurnošću zaključiti što se zaista dogodilo. Želimo zahvaliti mladoj osobi koja je donijela videosnimku jer nam je ona pomogla rasvijetliti ovaj slučaj".

>> Hrvati iz St. Louisa: Ferguson će propasti

Komentara 55

RE
realisticki
10:46 08.04.2015.

Osam hitaca u leđa, pa to je iživljavanje. Da nije bilo snimka, njegova lažna izjava bi bila važeća. Možemo si zamislit koliko takvih ima u američkoj vojsci, i kako tek se ponašaju na tuđem tlu, gradeći demokraciju američkoga modela. Upravoo zato su američki vojnici zaštićeni zakonom, i rijetko odgovaraju za zlodjela počinjena u ratu.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:24 08.04.2015.

Znam da u Americi ima kriminala, bandi itd., ali da policija svako malo nekoga ubije mi je nevjerojatno...i to ne metak-dva već ispale 5 - 10 metaka u pokojnika.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:34 08.04.2015.

Najzanimljivije je zasto je poginuo. Zaustavljen je jer mu nije radio jedan straznji zmigavac. Policajac mu je rekao da je jos duzan nesto alimentacije (jer je tako kompjuter pokazao) i ovaj je poceo bjezati, sto je u demokratskoj Americi smrtna presuda na licu mjesta (ako si crnac)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije