Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavljena primopredaja

Jurlina Alibegović preuzela Ministarstvo uprave: U sljedećim ćete danima moći vidjeti koji su moji ciljevi

Jurlina Alibegović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
25.01.2016.
u 11:50

Na pitanje na koji je način 'osvojila' premijera Jurlina Alibegović je odgovorila: "Samo svojom stručnošću i željom za rad."

I u Ministarstvu uprave obavljena je danas službena primopredaja, a Dubravka Jurlina Alibegović, dosadašnja ravnateljica Ekonomskog instituta koju je predložio Most, zamijenila je na ministarskoj funkciji Arsena Bauka, javlja N1.

Bauk je tijekom primopredaje istaknuo da njegova nasljednica može računati na njegovu pomoć.  Jurlina Alibegović kazala je da je sretna što se prihvatila ovog izazova.

- Javna uprava je vrlo važan dio javnog sektora i ona je jedan oslonac za dobro funkcioniranje gospodarstva. I zato je resor pun izazova. Imala sam prilike razgovarati sa svojim prethodnikom i vidjela sam da je već puno toga napravljeno. Strategija javne uprave identificirala je ključne ciljeve kako bi javna usluga bila efikasna i na usluzi građanima i gospodarstvu. Ono što ću sasvim sigurno sa suradnicima proći je taj akcijski plan i u njega uvrstiti sve elemente kako bi javna uprava bila efikasna- rekla je.

Upitana planira li smanjiti broj županija i općina kazala je da danas ne bi mogla ništa detaljnije govoriti.  - U sljedećim ćete danima moći vidjeti koji su moji ciljevi i što želim. U Hrvatskoj postoji velika razina fragmentiranosti- dodala je.

Upitana je i kako komentira tvrdnje Tomislava Karamarka da ima indicije da je njegova koalicije pokradena na izborima. Rekla je da je ona doktorica znanosti i da je njeno područje interesa lokalna i regionalna samouprava.

- To su moja glavna obilježja koja su me dovela na ovo mjesto. Nisam sudjelovala na nikakvoj listi, već sam pozvana kao ekspert tako da na Vaše pitanje ne mogu odgovoriti - dodala je Jurlina Alibegović za N1.

Na pitanje na koji je način 'osvojila' premijera Jurlina Alibegović je odgovorila: "Samo svojom stručnošću i željom za rad."

>> Mandatar Tihomir Orešković objavio listu ministara: 'Ovo je Tim's team' 

>> Biografija buduće ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović

Komentara 1

JA
Jania
12:51 25.01.2016.

Kad se samo sjetim retorike bivših u trenutcima preuzimanja vlasti i njihove arogancije, ignorancije i ponekad otvorenih prijetnji "mi-oni".... Novi ministri su pravo osvježenje i melem za uši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije