Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peglanje kartice

Jurica putovanja po SAD-u plaćao i dečku Sanaderove kćeri Brune

neven jurica
Marko Prpić/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
01.10.2010.
u 23:41

Karticom hrvatskog veleposlanstva Bruni i njezinu dečku Bojanu Perkoviću plaćen je let San Francisco – LA.

Službene kreditne kartice bivšeg hrvatskog veleposlanika u SAD-u i Misiji pri UN-u Nevena Jurice gotovo svakodnevno otkrivaju nove detalje o tome kako se državni novac rasipao za dodvoravanje trenutnim politički moćnicima.

Otkrili smo kako Jurica novcima veleposlanstva nije plaćao letove unutar SAD-a samo kćeri i supruzi predsjednika Sabora Luke Bebića te kćerima bivšeg premijera Ive Sanadera nego je krug povlaštenih na koje se rasipao novac poreznih obveznika išao čak do 18-godišnjeg dečka mlađe Sanaderove kćeri Brune!

Sve na računu

U spisu koji se nanovo formira zbog nezakonitih troškova najdugovječnijeg hrvatskog veleposlanika N. Jurice stoji račun koji svjedoči da je njegovom službenom karticom namijenjenom isključivo za podmirenje troškova vezanih za veleposlanički rad dana 27. kolovoza 2007. godine plaćena avionska karta Bruni Sanader i njezinu dečku iz razreda Bojanu Perkoviću za let iz San Francisca u Los Angeles.

Kada smo otkrili da je Jurica novcem hrvatskih poreznih obveznika plaćao letove unutar SAD-a starijoj Sanaderovoj kćeri, glumici Petri Sanader, reagiralo je Ministarstvo vanjskih poslova tvrdnjom kako je Sanader vratio 10.000 kuna koliko je po prilici koštao let starije kćeri.

Nitko se ne uzbuđuje


Na otkriće da je krug članova obitelji hrvatskih dužnosnika koji su za Juričina veleposlaničkog mandata upoznavali SAD daleko širi nego što je to isprva izgledalo, više nije bilo reakcije kojom bi se nastojalo opovrgavati otkrića.

Čini se da se više nitko ne uzbuđuje zato što je na listi Juričinih troškova jer je otkriven model po kojemu će se u sudskom postupku sve svaliti na Juricu. U tom pravcu ide i Sanaderovo objašnjenje da mu je bilo nespretno kupovati karte u SAD-u, pa je Jurica uskočio, a on nije znao da je popeglao službenu karticu.

Komentara 73

AA
Aartur
01:00 02.10.2010.

Još bi mogao podnijeti da je krao samo Sanader kao premijer, ali kad vidim ove balavce tupavih pogleda kako se krevelje na račun opljačkanih poreznih obveznika... dođe mi slabo.

AR
ARIDAN
01:13 02.10.2010.

inter @ dodajem Vašem komentaru samo jednu rečenicu - i na tom istraživanju samih sebe, nadaju se prikupiti bodove (jer vidite kako smo fini i pošteni) - i što je najtragičnije - vidjet ćete da će i uspjeti!

LB
l,bebiic
10:13 02.10.2010.

hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije