Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAJU AUTOMOBILE

Juretić poručila djelatnicima Centra za posebno skrbništvo: 'Treba ići i pješice za dobrobit naših korisnika'

Bernardica Juretić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
19.08.2016.
u 12:54

Ministrica Juretić je na pitanje novinara ostaje li takvo stanje do daljnjega, odgovorila je niječno dodavši da se već nekoliko mjeseci radi na rješavanju toga problema.

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić rekla je u petak uoči sjednice Vlade kako se problem prijevoza djelatnika Centra za posebno skrbništvo, koji zastupaju djecu na sudovima, politizira iako se već neko vrijeme radi na njegovu rješavanju, te istaknula da ona i svi drugi trebaju stići tamo gdje potrebni makar i pješice.

"Ako je potreba, ako nam je u interesu dobrobit djece, što jest, ako trenutno nemamo auto ja ću i pješice otići da dođem na ročište", rekla je Juretić. Ravnateljica Centra treba stvoriti uvjete da Centar funkcionira, "znači, ako treba i pješice za dobrobit naših korisnika, moramo se naći tamo gdje trebamo, ja prva i svi ostali", rekla je odgovarajući na pitanja novinara u povodu problema sa zastupanjem djece zbog nedostatka automobila.

Mediji su u četvrtak objavili da Centar za posebno skrbništvo, koji posreduje u slučajevim zlostavljanja djece, teškim slučajevima, konfliktnim brakorazvodnim parnicama, nema uvjete za rad, koji je terenski, zato što je ostao bez službenih automobila. Ravnateljica Centra Karolina Šestak rekla je da imaju tisuće predmeta, da se javni prijevoz ne uklapa u ročišta i da privatni automobili, koje su koristili, nisu rješenje, te da su se više puta obratili Ministarstvu i bezuspješno pokušali razgovarati s ministricom. Rekla je da su se s njezinim zamjenikom u lipnju načelno dogovorili da će se problem riješiti kroz javnu nabavu, no, kazala je, "do sada nije riješeno ništa."

Ministrica Juretić je na pitanje novinara ostaje li takvo stanje do daljnjega, odgovorila je niječno dodavši da se već nekoliko mjeseci radi na rješavanju toga problema, te je poručila novinarima da prvo ispitaju priču.

"Ne, najprije ispitajte dobro priču, nemojte uzimati zdravo za gotovo onu poruku koju dobijete od bilo koga, nego ispitajte cijelu priču. Na rješavanju tog problema se radi već nekoliko mjeseci, a ravnateljica je dobila ponudu od ministarstva dva vozila, jer i samo ministarstvo nema vozila, plus još i ponudu da se mogu voziti vozila centara."

"Na žalost uvodi se politika u cijelu priču što je žalosno i to ne bi smjelo", rekla je Juretić.

>> Ministrica Juretić otkrila zašto je Vlada odustala od 1000 eura za bebe, zakon ostaje za iduću vladu

Komentara 9

MI
Milna
17:24 19.08.2016.

Da,zato se ti vozis u luksuznom skupom audiju sa osobnim vozacem i narodu koji sve to placa porucujes neka crkne!

Avatar fredi
fredi
14:16 19.08.2016.

U tome i jest stvar - ne bi smjelo biti potrebe da se ide pješice jer je posao vlastodržaca da u tom smislu urede sustav. Pa u kojem stoljeću živimo? Dobro da niste predložili zaprežna kola.

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
14:51 19.08.2016.

ova žena je ilustracija efikasnosti bivše vlade. Umjesto da stvori uvjete za efikasan i produktivan rad, ona bi slala ljude pješice. I to od jedne ministrice!! A ona druga izjavila da budućnost nije u obrazovanju i da imamo dovoljno obrazovanih, pa napravila spot za konobare... Pa je li to moguće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije