Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jurčević: Naša šutnja najveći je govor protiv Hrvatske

Samostalna hrvatska država više ne postoji. Imamo državu koja sluša ucjene iz Bruxellesa, Haaga i Londona. Postali smo drugorazredna država koja ima atribute države, ali je zapravo kolonija - poručio je okupljenima Hrvoje Hitrec.
06. siječnja 2011. u 21:49 94 komentara 6 prikaza
josip jurcevic
Foto: Željko Hladika/Pixsell

U Hrvatskoj bi se trebalo živjeti uspješno, zbrinuto, ali se ne živi. Jer je Hrvatska u duhovnoj i upravljačkoj krizi. Zato pozivamo sve udruge i pojedince kojima je Hrvatska u srcu da nam se pridruže i da učine Hrvatsku onakvom kakvu smo ju željeli i da u institucije zasjednu stručni i obrazovani ljudi. A to sve ovisi o nama. Naša šutnja najveći je govor protiv Hrvatske - poručio je to povjesničar Josip Jurčević sa skupa u crkvi Sveta Mati Sloboda na zagrebačkom Jarunu na kojem je predstavljen novi politički pokret Hrvatski rast - Hrast.

Riječ je o pokretu koji okuplja obiteljske udruge, ali i političke stranke i pojedince, a cilj im, kako kažu, pročistiti političku scenu i dovesti na rukovodeće funkcije ljude predane humanističkim, krščanskim i moralnim načelima.

- Samo moralni i čestiti ljudi mogu izvući Hrvatsku iz ove krize. Hrvatska samostalnost dovedena je u pitanje. Samostalna hrvatska država više ne postoji. Imamo državu koja sluša ucjene iz Bruxellesa, Haaga i Londona. Postali smo drugorazredna država koja ima atribute države, ali je zapravo kolonija - poručio je okupljenima Hrvoje Hitrec, književnik i član pokreta.

Ono što je zanimljivost pokreta jest da će narodu prepustiti sastavljanje liste za buduće parlamentarne izbore i to na način da će se u pretkampanji građani izjašnjavati o kandidatima. I to putem interneta i anketa.

 

Zagreb: Miistar Božinović svjedočio na suđenju Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko
AFERA DNEVNICE
Pretragom stana Sandre Zeljko našli dokumente, ali i između 50 i 100 pari cipela
Park prirode Papuk
SUDJELUJTE U AKCIJI
Prijavite se za akciju „Tjedan odmora vrijedan“ i promovirajte svoje promotivne ponude
  • Gradinar:

    Samim time što su za svoj politički program, izabrali i time obeščastili sami pojam Crkve, jednu crkvu, ovi tipovi pokazuju koliko su se spremni držati univerzalnih načela, te koliko su u stanju za svoje interese zloupotrijebiti i najsvetije u svome ... prikaži još! narodu. Jurčeviću i sličnima su puna usta pravednosti, kršćanstva, svih vrsta načela, a prvi potez im je krajnje nekorektan. Ja sam katolik a ne pada mi na pamet slagati se sa Jurčevićem pa si postavljam pitanje - kako je moguće da taj tip koristi MOJU crkvu za svoje političke programe i promocije. Teška sramota za te jadnike, ako zapravo to može biti za njih, ali i za nesretnoga župnika koji im je to dopustio. Samo daje odličan alibi vrlo organiziranim strukturama radikalno antikatoličke i antihrvatske provenijencije za dodatno potkopavanje integralnih temelja ovoga društva.

  • Mladen Miletić:

    Samostalna hrvatska država više ne postoji. Imamo državu koja sluša ucjene iz Bruxellesa, Haaga i Londona .. Tko ovo nezna i nevidi več 20 godina ili je umno teško bolestan ili živi na Marsu . Sada bi to trebala biti ... prikaži još! vjest ili gle kao nešto novo se događa u Balkaniji ...

  • TitoPartija:

    Naprijed HRAST!