Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje iz EU

Juncker: Turska će prijeći 'crvenu liniju' ako uvede smrtnu kaznu

Jean Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.03.2017.
u 12:14

"Ako se smrtna kazna ponovno uvede u Turskoj, to će biti kraj pregovora" te zemlje i EU-a, rekao je Juncker

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker ponovio je da bi uvođenje smrtne kazne u Turskoj, što je Ankara najavila da namjerava učiniti nakon referenduma 16. travnja, uništilo izglede za ulazak te zemlje u EU.

"Ako se smrtna kazna ponovno uvede u Turskoj, to će biti kraj pregovora" te zemlje i EU-a, rekao je Juncker u nedjeljnom izdanju njemačkog lista Bild, govoreći o "crvenoj liniji".

Turski predsjednik Recer Tayyip Erdogan rekao je u nedjelju da očekuje da parlament odobri ponovno uvođenje smrtne kazne nakon referenduma o proširenju njegovih ovlasti.

"Vjerujem da će parlament učiniti potrebno glede vaših zahtjeva o smrtnoj kazni nakon 16. travnja", rekao je Erdogan na jednom izbornom skupu.

To je bilo prvi puta da je izravno pozvao parlament da odobri uvođenje smrtne kazne.

>>Erdogan želi ponovno uvođenje smrtne kazne: Obitelji mučenika, obitelji naših junaka ne trebaju se brinuti

Ključne riječi

Komentara 26

PH
Petarstijena-HR
15:25 19.03.2017.

Tursku više ulazak u EU i ne zanima...., oni se okreću Rusiji i Aziji...

21
215794
15:02 19.03.2017.

Gospodine junker veliki ste prijatelj usa zar oni nemaju tu kaznu trebalo bi biti I kod nas te uvesti detector lazi umjesto mekih potkupljenih sudija ja bih to prihvatio I ako nesto smutim da mi se tako sudi jer u to bih imao puno vise povjerenja

Avatar Pavel ic
Pavel ic
14:31 19.03.2017.

ovaj covjek je stamota za eu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije