Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO PISMO

Juncker čestitao: Fokus 
na radna mjesta, rast i investicije

Jean Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
13.01.2015.
u 21:17

Izabranoj hrvatskoj predsjednici šef Europske komisije i na Twitteru je poželio puno uspjeha

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u svojoj čestitki novoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović između redaka je pozvao na isto ono za što se ona zalaže – suradnju s Vladom premijera Zorana Milanovića o gospodarskim pitanjima. Čini se da i u Bruxellesu vjeruju kako predsjednica Grabar Kitarović ipak može, iako za to nema izravne ustavne ovlasti, utjecati na izlazak Hrvatske iz gospodarske krize.

– Dok se pripremate za važne i odgovorne dužnosti u najvišem uredu, želio bih izraziti svoju želju da surađujem s vama i s Vladom u primjenjivanju našeg zajedničkog plana za Uniju, fokusirajući naš rad na područja gdje Unija može učiniti stvarnu razliku kao što su radna mjesta, rast, investicije i konkurentnost. To je ključno za prosperitet Hrvata, ali i svih Europljana – napisao je Jean-Claude Juncker, koji osobno poznaje izabranu hrvatsku predsjednicu iz vremena kad je on bio premijer Luksemburga, a ona ministrica vanjskih i europskih poslova u vladi premijera Ive Sanadera, još jednog Junckerova starog poznanika.

 

U pismu čestitke Juncker navodi da je Kolinda Grabar Kitarović imala ulogu u pokretanju pristupnog procesa koji je doveo do članstva Hrvatske u EU te da su ovo prvi predsjednički izbori u Hrvatskoj otkako je ušla u EU. – Čestitam Vam i želim puno uspjeha – napisao je Juncker u pismu koje je objavio na svom službenom profilu na Twitteru.

>> Vučić čestitao Kolindi Grabar-Kitarović: Želim uspješnu suradnju s Hrvatskom

>> Ravnatelj škole u Novom Meksiku u koju je išla Kolinda: Ponosni smo na nju!

Komentara 14

DU
Deleted user
22:29 13.01.2015.

Ovo su činjenice, ne odlazi od HDZ-a, već Predsjednika Europske Komisije koji naglašava da je KGK zaslužna za ulazak Hrvatske u EU. Još će više istine izaći u javnost koji su Josipović I njegova media mašina pokušali potisnuti i omalovažiti.

L0
luena 01
22:41 13.01.2015.

Sta se cudit Josipovicu i SDP-u ,oni sve pripisuju sebi i novac povucen iu EU za projekte ,iako su projekti prijasnje vlade,a one koje su SDP-i predali su vecinom il svi odbijeni ... Zato i je tako malo novca povucenono samo nas Grcic pokusava uvjerit u njegovu matematiku... =:-))

NE
Neo001
23:14 13.01.2015.

Nigdje Juncker ni među redovima ne spominje milanovića. Partija ovu zemlju vodi potpuno u suprotnom smjeru od napretka, prosperiteta, optimizma, domoljublja, u propast. Zato predsjednica mora učiniti sve da se što prije održe slobodni parlamentarni izbori i da država krene u pravom smjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije