Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REIZABRAN

Juncker će na čelu eurogrupe provesti još dvije godine

'juncker'
''
10.07.2012.
u 09:41

Iako mu mandat na čelu skupine koja okuplja ministre financija zemalja eurozone završava za tjedan dana, ministri financija zatražili su Junckera da odradi još jedan mandat

Luksemburški premijer i ministar financija Jean Claude Juncker ostat će na čelu eurogrupe kojom predsjeda od 2005. još sljedeće dvije godine, piše Deutsche Welle.

Iako mu mandat na čelu skupine koja okuplja ministre financija zemalja eurozone završava za tjedan dana, a i sam je u nekoliko navrata isticao da nema namjeru i dalje ostati na funkciji, ministri financija zatražili su Junckera da odradi još jedan mandat. On je pristao, ali je uvjetovao da se Luksemburžanin Yves Mersch nominira za člana upravljačkog odbora Europske centralne banke te da mandat ne mora odraditi u cijelosti.

Kako stvari stoje, Juncker će na čelu eurogrupe provesti još neko vrijeme jer mu nije lako naći nasljednika, pogotovo jer su Francuzi nedavno odbacili mogućnost da tu dužnost preuzme njemački ministar financija Wolfgang Schäuble koji se spominjao kao njegov najizgledniji nasljednik.

Komentara 1

Avatar Istinski Hrvat
Istinski Hrvat
10:31 10.07.2012.

Uz Bronhi bombone se lakše diše a uz Jean Clauda Junckera europski i kulturni gubimo dah zbog krize, skupoče i neizvjesnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije