Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Nešto se dogodilo

Cijela kineska provincija Qinghai vozila je 100% na obnovljivim izvorima energije od 17. do 23. lipnja 2017. Mi u Hrvatskoj i dalje diskutiramo da li je bolje trošiti i američko-arapski plin (projekt LNG), a ne samo preprodavati ruski.

Komentari 3

JD
john.drum.501
07:30 02.04.2018.

Vrlo primitivno napisan tekst uključuje iz nekog razloga RH. Naime koliki je cijeli proračun RH? Kolika je meritorna plača u RH? Kolike su mirovine? Ili drugo pitanje. Kada bi po procjeni Albanija mogla funkcionirati samo na "zelenu energiju"? Tako daa primjer plinovoda je doista promašena bilo kakve usporedbe. Naime benzinski motor je izumljen 1876. godine. Da li smo se možda do npr. 1920. odrekli konja? Ovo pokazuje svu apsurdnost bilo kakve usporedbe, a plin če nam biti isplativ barem 50 godina. Da li vi "piskaralo" imate sve na "zelenu energiju"? Kada budete imali, onda se javite kao primjer.

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
10:29 09.04.2018.

"Cijela kineska provincija Qinghai vozila je 100% na obnovljivim izvorima energije od 17. do 23. lipnja 2017. " - a zašto nisu onda nastavili sa 100% obnovljivim izvorima? Zato jer nije bilo više tolko sunca i vjetra. To vam je najveća mana obnovljivih izvora. A dok se to ne popravi, dok se ne nađu rješenja za kvalitetniji prijenos i pretvorbu obnovljive energije i dok se ne napravi potrebna infrastruktura za 24/7/12/365 neprekidnog napajanja energijom iz obnovljivih izvora, morat ćemo još puno ugljena, nafte i plina spaliti. Cijenim gospodina Domca, on je veliki čovjek, ali moramo biti realni i moramo znati što nas čeka u sljedećih 50 godina.

VL
ST
sttipe
11:17 02.04.2018.

Kako glup komentar, na tekst koji stoji do slova!!! Jako je teško i ovako malo pametnom narodu objasniti, zašto nam državne odluke idu u korist bogatih stranaca, a na evidentnu štetu domicilnog stanovništva.. Nekad je i stranačka mašinerija bolje sakrivala svoje marifetluke, i pametnije ih pravdala.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.