Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijelo kao slika

Julija Timošenko novi je, 173. junak na Dedinu tijelu

\'29.05.2012., Karlovac - Ljubomir Jurkovic Deda na tijelu ima istetovirana 173 portreta poznatih licnosti. Najnovija tetovaza mu je portret Julije Timosenko.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/5
31.05.2012.
u 12:00

Na meni su ljudi koji čine jedinstveni svjetski poredak, smatra osebujni Karlovčanin.

– Istetovirao sam si portret Julije Timošenko koja je danas najpoznatija politička mučenica koja simbolizira mnoga druga slična stradanja diljem svijeta. Nadam se da će joj Sveti Otac, čiji je lik na mom tijelu odmah pokraj Julije, pomoći i da će me uskoro posjetiti – rekao je Ljubomir Jurković Deda, osebujni Karlovčanin, nakon što je na svom tijelu s Julijom Timošenko završio svoju davno započetu misiju tetoviranja čak 173 portreta.

Kao slikarsko platno

– Riječ je o ljudima koji čine jedinstveni svjetski poredak. Sve je počelo 1977. portretom Nikole Šubića Zrinskog. Nakon toga potrošio sam golemi novac, puno vremena i proživio stravične boli. Tko ne vjeruje, osobno ću mu platiti tetoviranje šest portreta po rebrima i ispod pazuha pa neka sam ocijeni koliko je trebalo truda i muke da bi se stiglo do brojke 173 – kaže Jurković.

Na njegovoj koži, koja je poput slikarskog platna, likovi su Isusa, Marije, svetog Josipa, zatim likovi vojskovođa, najpoznatijih svjetskih državnika, hrvatskih velikana od prvih povijesnih zapisa do danas, znanstvenika, među kojima i nekoliko hrvatskih, ali i likovi brojnih političara, džetsetera, pa čak i lica s naše estrade.

– Na tijelu su mi ostala još samo dva nepopunjena mjesta. Iznimno, odlučio sam ponuditi taj prostor Romanu Abramoviču i njegovom klubu Chelsea, no uz adekvatnu naknadu. Sve crteže nije vidio još nitko. Odlučio sam ih ponuditi nekoj od poznatih medijskih kuća uz cijenu od 100.000 eura. Pola od tog novca odmah ću uplatiti u humanitarne svrhe – zaključuje Jurković.

Već je napravio i popis. Tako će po deset tisuća eura uplatiti UNHCR-u, za djecu u Sjevernoj Koreji i karlovački Dječji dom Vladimir Nazor. Dio novca dobit će i brat slavne Madonne jer ga je, kako tvrdi Jurković, sestra napustila pa je prisiljen spavati ispod mostova.

Glumio ustaše

Njegov iznimno neobičan lik zamijetili su i filmaši. Dosad je glumio u osam hrvatskih filmova, nekoliko sapunica te u reklamama ili videospotovima glazbenika.

Jedna od tih uloga, kad je glumio ustašu u filmu Kristijana Milića Živi i mrtvi, donijela mu je i mnogo problema – njegovu sliku u ustaškoj uniformi na naslovnici je objavio britanski The Independent, a u potpisu je pisalo da je riječ o Samuelu Kunzu, nacističkom zločincu iz Drugog svjetskog rata koji je odgovoran za smrt 430.000 Židova. Slučaj je trenutačno na sudu, a Jurković tvrdi da o njemu sve znaju Doris Pack i Ivan Zvonimir Čičak.

Komentara 5

Avatar Nidgge
Nidgge
23:06 31.05.2012.

a koliko ima zatvorskih tetovaža ?

UK
Ugo Kajvez
14:04 01.06.2012.

Tip se sigurno može uzeti kao polazna točka "normale" .........

BI
boli istina
18:26 01.06.2012.

Zdravko B. samo Tebi deda moze biti osebujni Karlovcan. Pitaj ljude u Karlovcu o ovome liku pa ce Ti neke stvari biti jasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije