Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zdravo oko sjećanja'

Julienne Bušić: Zvonko je imao zdravo oko, a nije lako živjeti bez iluzije

bušić
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
04.02.2015.
u 19:31

O Zvonku Bušiću govorio je književnik Tomislav Marijan Bilosnić koji je istakao da je američki zrakoplov otet samo da bi svijet doznao za porobljenost hrvatskog naroda u Jugoslaviji

U zadarskoj znanstvenoj knjižnici predstavljena je knjiga "Zdravo oko sjećanja"  Zvonka Bušića Taika. O knjizi je u prepunoj zadarskoj znanstvenoj knjižnici govorila njegova supruga Julienne Bušić.

- Iako sam rođena Amerikanka znam da su ovdje geni kameni koji se ne daju drobiti. Zvonko je imao zdravo oko, a nije lako živjeti bez iluzije. On je sve dao za Hrvatsku. Neki kažu da je otišao kada je mislio da više nema što dati. Probao je živjeti kada se vratio, ali nije mogao kada je vidio u kakvom je stanju Hrvatska, vidio je da Hrvati nemaju svoje junake i da se ne bune. Mislio je da treba riskirati jer život bez rizika nije život i takav čovjek će ostati rob sputan lancima straha. Govorio je da se moramo ujediniti, da se moramo riješiti ega... Imao je najduži zatvorski staž u Hrvatskoj, najvažnije mu je bilo biti čovjek, a nadam se da će vječno živjeti na temelju svoje žrtve i svojih djela - rekla je Julienne Bušić.

O Zvonku Bušiću govorio je književnik Tomislav Marijan Bilosnić koji je istakao da je američki zrakoplov otet samo da bi svijet doznao za porobljenost hrvatskog naroda  u Jugoslaviji i da je apsurd što ga je teroristom zvao agresivni komunizam.

>> Julienne Bušić i Božo Skoko potpisivali knjige 'Zdravo oko - sjećanja' i 'Hrvatski velikani'

Komentara 32

ČS
Čuvaj se senjske ruke
19:54 04.02.2015.

Pročitala sam da će 20. veljače u Zagrebu biti dodjeljena poshumno Velika zlatna plaketa Zvonku Bušiću. Inicijativa je od branitelja. Radujem se tome. Ne smijemo ga zaboraviti. Veliki je čovjek.

Avatar Mr_T
Mr_T
19:56 04.02.2015.

Pokoj ti duši, to nas sve čeka ali ti živiš u našim srcima!

PO
pozornik66
19:59 04.02.2015.

Legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije